Takip Et
  • 22 Temmuz 2014, Salı

16 yılın ardından…

1998 yılının ilkbaharında konuşmaya, tartışmaya başladık.

Yaz aylarında karar verip, dört arkadaşla yola koyulduk.

Gazetemizin adını, şu an Edebiyat Öğretmeni olan o tarihteki meslektaşlarımızdan Ercan Kın koydu.

Denge’nin “Ekmeğimizle oynamayın” manşetini taşıyan ilk sayısını, 22 Temmuz’da okurlarımızla buluşturduk.

Yayınlarımızı iki yıla yakın aylık olarak sürdürdük.

15 Mayıs 2000’den bu yana her gün (Pazar günleri hariç) yayınlanan Denge, o tarihte Aydın merkezde (Efeler) yayınlanan dördüncü günlük gazete olmuştu.

Sonraki yıllarda ulaştığımız ilçe sayısını ve gazetemizin kalitesini artırdık.

Kendi buluş ve imkanlarımızla kapak sayfalarımızı renklendirdik.

Bu arada kağıt gazeteciliğinin yanı sıra, internette de Aydınlıların haber alma ihtiyacına cevap verebilecek şekilde, internet sitemizi geliştirdik.

2 Aralık 2013 tarihinde yeni bir hamle daha yaparak, Denge’yi büyük boy gazete şeklinde Aydın ilinin tamamına ulaştırdık.

Aydın henüz ‘büyükşehir’ olmadan, büyükşehir sınırlarına ulaşan bir gazete olduk.

Bu ayın başında Muğla’ya girdik. Allah nasip ederse, 1 Eylül’de de Denizli’ye girerek, Denge’yi ‘Bölgesel Süreli Yayın’a dönüştüreceğiz.

Her günü, her anı büyük zorluklar ve meşakkatlerle ve bir o kadar heyecan, başarı ve gururlarla dolu 16 yılı geride bırakırken, bu zorlu süreçte hep yanımızda olan tüm dostlarımıza bir kez daha yürekten teşekkürler.

Başta gazetemizin kurucusu merhum Şemsettin Karpınar amcamızı bu vesileyle bir kez daha rahmetle anarken, adeta bir gazeteci ve gazetecilik kooperatifi haline gelen Denge’ye güç katan 30’a yakın fahri yazarımıza, 9’u sarı basın kartı sahibi ve 4’ü iletişim fakültesi mezunu olmak üzere 16 kişilik fikir işçisi kadromuza ve bağlı ajanslarımızın bünyesinde görevli muhabir arkadaşlarımıza, ayrıca kaşeli ya da fahri olarak haberleriyle Denge’nin yayın içeriğine güç katan tüm dostlarımıza ve her türlü güvenle bu meşakkatli yolda bizimle birlikte yürüyen ajanslarımızın yönetici ve çalışanlarına, gazetemizi itinayla basan matbaamızın ve yine aynı titizlikle bölgeye dağıtımını gerçekleştiren dağıtım şirketimizin yönetici ve çalışanlarına gönülden teşekkürler.

En büyük teşekkür, dün Didim’den beni arayan ve 3 gündür bayiden gazetemizi alıp zevkle okuduğunu bildiren Adnan Özdemir’in şahsında, tabi ki de tüm okurlarımıza.

İyi ki varsınız.

Denge’nin 17. doğum günü kutlu olsun.

Birlikte büyüyerek, güçlenerek ve çoğalarak daha nice yıllara inşallah… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.