Takip Et

Ulaşım

Gazetemize en çok ulaşan şikayet ve taleplerin başında, ulaşım sorunu geliyor.

Şehir içlerindeki klasik şikayetlerden ziyade, ilçeler arası ulaşımla ilgili talepler ön plana çıkıyor.

Geçenlerde, Efeler’de yaşayıp Sultanhisar’daki bir kamu kurumunda çalışan bir bayan okurumuz aradı ve şunları söyledi:

“Ben her sabah Tren Garı’na gidip, mesaiye yetişmeye çalışıyorum. Fakat son dönemlerde trenle yolculuk yapanların sayısı o kadar arttı ki, her istasyonda durmak zorunda kalan trenle mesaiye yetişemez oldum. Daha erken saatte ayrı bir tren seferi konulamaz mı? Okulların açılması ve üniversitede eğitimin de başlaması ile trenle mesaiye yetişemeyeceğim için, Sultanhisar’a minibüsle gitmek zorunda kalıyorum. Bunun için de her sabah erken saatlerde Yenidörtyol’a kadar yürümek zorundayım. Oysa ben trenle yolculuk yaptığım için, evimi Tren Garı’na yakın bir yere taşımıştım. Benim durumumda olan ve her sabah bu mağduriyeti yaşayan çok sayıda insan var. Yetkililerin ulaşımla ilgili bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.”

Okurumuza, bu şikayet ve talebini aynen yetkililere aktarma sözü verdiğim için sizlerle ve dolayısıyla yetkililerle paylaşmak istedim.

TCDD’nin daha erken saatlerde ek seferler koyup koyamayacağını bilemiyorum, fakat geçtiğimiz günlerde İncirliova-Umurlu arasında otobüs seferleri başlatan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, diğer ilçelere her gün gidip gelmek zorunda olan vatandaşlarımızın ulaşım sorununu da giderecek önlemler alabileceğini düşünüyorum.

Bünyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı olan bir kurumun bu sorunu çözmesi, aynı zamanda görevidir de.

Benden iletmesi… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.