Takip Et
  • 19 Eylül 2013, Perşembe

Aydın’ın geleceğini çarçur etmeyin

Ben onu bunu bilmem.

Bildiğim tek şey, bizim Aydın’da siyasetçilerin kafa yapısı, halka bakış açışı kolay kolay değişmez.

Değişiyor gibi gözükseler de, özünde hep aynıdırlar.

Bizim siyasetçiler yeniliğe, siyasi düzenimiz de yenilere kapalıdır.

Onlar bulunmaz Hint kumaşıdır.

Paralarını çarçur, çeneleriyle carcur ederek ayakta kalmaya çalışırlar.

Bunda başarılı da olurlar.

Aydın’ın sorunlarını el birliği ile çözmek, Ankara’da ve diğer platformlarda Aydın’ın menfaatleri için kavgalar vermek yerine, iş yapıyormuş gözükmek için birbirlerine dalaşırlar.

Halk olarak bizler de, en az onlar kadar kabahatliyizdir.

Çünkü onların kayıkçı kavgaları bizim de hoşumuza gider ve boşu boşuna çenemizi yorarız.

Geriye dönüp baktığımızda hep “elde var sıfır” olmuştur.

Buna rağmen ne siyasetçiler ve Aydın’ın siyasi düzeni, ne de halk olarak bizler kendimize çeki düzen vermeyiz.

Bugünlerde siyasetçilerin çarçur ve carcur mevsimi yeniden başladı.

Malum, önümüzde bir yerel seçim var.

Hem bu seçim, Aydın için öncekilerden çok farklı olacak.

Büyükşehir olduk ya hani.

O nedenledir ki, henüz mertçe ortaya çıkmamış, bir deklarede bulunmamış olsalar da, kocaman kocaman adamlar ve onların uzantıları, şimdiden büyük kavgalara tutuştu.

Bu 17 Eylül’de, demokrasi şehidi merhum Başvekilimiz Adnan Menderes için okunan Fatiha ve duaların sayısı, belki geride kalan 50 yılda okunanların toplamından fazla olmuştur.

Onun için bu 17 Eylül’de döktürülen lokmalar ve yapılan diğer hayır ve hasenatlar da rekor seviyededir.

Hangi niyet ve zihniyetle olursa olsun, Adnan Menderes’i anımsayanlardan ve ona dua okunmasına vesile olanlardan Allah razı olsun.

Daha birkaç yıl öncesine kadar Başbakan Erdoğan ve AK Parti’yi odun-kömür, çamaşır-bulaşık makinesi dağıtarak siyaset yapmakla suçlayanların bugünlerde kömür dağıtma yarışına girmesi de garibanlarımız için sevindirici bir gelişme.

Yine daha iki üç yıl öncesine kadar iftar sofralarında gözükmemeye özen gösterenlerin, son birkaç Ramazan’dır Başbakan Erdoğan ve AK Partililerin 10 yıldır yaptıkları gibi fakirlerin sofralarına oturma yarışına girmeleri de garipsenecek, ama şaşılmayacak bir durumdur.

Kendin bir şeyler üretemiyorsan, taklit etmesini de mi beceremiyorsun.

Ne mutlu ki, dünde eleştirdiklerini bugün kendileri taklit eder seviyeye gelmişlerdir. Fakat halkta karşılık bulmak için “samimi” olmak şarttır. Bu samimiyet testinin sonuçlarının en güzel görülebileceği yer de seçim sandığıdır.

Şimdilerde Büyükşehir kadar, ilçe belediye başkanlıkları için de büyük yarışlar yaşanmaktadır. Özellikle parti içinde öne çıkmak isteyenler, Aydın’ın klasik siyasi anlayışı ve yaklaşımı ile tıpkı diğer siyasetçiler gibi çarçur ve carcur siyaseti yapmaktadır.

Kimileri kendilerine akıl hocaları tutmuş, onlar tarafından tıpkı burunlarına halkla takılmış ayılar gibi oynatılmaktadır.

Profesyonelce destek alanlara hiçbir sözümüz yok. Fakat şimdiden siyasette akıl hocasına ihtiyaç duyanların, yarın o siyasi makamı hangi akılla yöneteceklerine dair kuşkularımız var.

Eskisi gibi çarçurla makam ve mevki elde edebileceğini sananlar, bence büyük yanılgı içindedir. Hele ki, kılavuzu karga olanlar, bu maçı baştan kaybetmişlerdir.

“Bir sayfa reklam veririm, her gün haberimi yaparlar” mantığı ile gazetelere reklam verenler, hem kılavuzları tarafından yanlış yönlendirildiklerini hem de gazetecilik mesleğine büyük saygısızlık ettiklerini asla unutmasınlar.

Yaptıkları işin, faaliyetin ve açıklamanın haber değeri varsa, zaten gazeteciler bunu değerlendirecektir. Tıpkı geçmiştekilerin yaptığı gibi, sizler de kirli paralarınızla gazetecileri tesir altına alacağınızı düşünüyorsanız, buyurun devam edin. Allah kesenize bereket versin…

Akıllı bir siyasetçi, “hangi gazeteye reklam verirsem haberimi yaparlar” mantığı ile değil, “hangi gazeteye reklam verirsem, daha çok kitleye ulaşırım” diye düşünmeli. Aydın’da hangi gazetenin daha çok kitleye ulaştığını öğrenemeyecek kadar aciz olanlar, zaten Aydın’ı yönetmeye talip olmasın.

İnternet haber siteleri için de durum farklı değildir. Dünya reklamcılık sektörünün referans kabul ettiği www.alexa.com, hangi internet sitesinin ne kadar okunduğunu, bir tıkla önünüze sermektedir. Bu tür kaynaklardan faydalanmadan, kılavuzlarının yönlendirmeleri ile sağa sola reklam verenler, haybeye harcama yaptıklarını unutmasınlar.

Lütfen paralarınızı ve Aydın’ın geleceğini daha fazla çarçur etmeyin…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.