Takip Et
  • 10 Şubat 2015, Salı

İstifade edebilecek miyiz?

7 Haziran seçimleri için aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin yöneticilerinin bugün istifa etmeleri gerekiyor.

“İstifa” bırakmadır.

İstifa edenler, gerçekten bırakıp gidebilecek midir?

Yoksa gözleri arkada mı kalacaktır?

Milletvekili adayı olamama veya seçilememe ihtimaline karşı koltuklarını seçimlerden sonra geri almak üzere güvendikleri kişilere mi emanet edeceklerdir?

Siyasete soyunacak kamu görevlilerinin gerçek maksadı, gerçekten memlekete siyasi kimlikle daha iyi hizmet vermek midir?

Yoksa 3-4 ay siyasi bir tatil yapmak mıdır?

Tüm bunlar milletvekili olabilmek için istifa eden veya edeceklerin problemi.

Bizi ilgilendiren kısmı ise istifa eden bu adamlardan memleketin istifade edip edemeyeceğidir.

Aynı sorunun cevabını, milletvekili aday listelerini oluşturacak siyasi partilerin yöneticileri ve genel başkanları da aramalıdır.

Halka daha iyi hizmet edecekler yerine, koşulsuz şartsız biat edeceklerden oluşturulacak aday listeleri, memlekete fayda sağlamaz.

Bugün Aydın sokaklarında “Şehrimizin milletvekilleri kimlerdir?” diye sorsanız, eminim ki siyasetle ilgilenmeyen çoğu vatandaşımız iki üç isimden fazlasını sayamaz.

Dönemlerinin sonuna gelmiş olmalarına rağmen halkımızın isimlerini dahi öğrenemediği mevcut milletvekillerimizden bazıları da bir zaman istifa ederek bu göreve talip olmuştu.

Önemli olan istifa etmek, milletvekili olmak değil, memlekete faydalı olmak.

Seçilmeleri halinde kendilerinden çok memleketin istifade edebileceği tüm istifacıların yolu açık olsun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.