Takip Et
  • 15 Eylül 2021, Çarşamba

Değer katmak…

Hafta sonu İstanbul’daydık.

Aydın Ticaret Odası’nın organizasyonu ile TÜYAP’ta, Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı’na katıldık.

Bir başka bölümde de Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı vardı. Her iki fuar için Aydın’dan 3 otobüsle giden, yaklaşık 120 kişilik kafileyle güzel, keyifli ve verimli bir hafta sonu geçirdik.

Serbest zamanda Süleymaniye’de öğle namazı kılmak da nasip oldu, Ayasofya’yı ziyaret etmek de…

Aydın Ticaret Odası’nın “AYTO Uçuruyor” sloganı ile geçtiğimiz yıllarda başlattığı, pandemi nedeniyle sekteye uğrasa da fuarların başlamasıyla aynı kararlılıkla ve istikrarla sürdürdüğü bu çalışmanın, Aydın’a çok büyük kazanımlar sağladığını düşünüyorum.

Bu vizyoner bakış açıları, ısrarlı ve istikrarlı çalışmaları nedeniyle Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ve ekibine, bir Aydın sevdalısı olarak yürekten teşekkür ediyorum.

Sanırım hemen hemen her sektör, yılda bir kez de olsa AYTO tarafından yurdun değişik şehirlerinde düzenlenen fuarlara götürülüyor. Fuar sonrası yapılan anket çalışmaları ile de üyelerin memnuniyetinden ziyade, gidilen fuarların ne kadar verimli olup olmadığı da belirlenmeye çalışılıyor.

Bu fuarların hiçbir faydası olmasa bile, Aydın Ticaret Odası üyelerinde, “Benim odam, benim için çalışıyor. Ödediğim aidat rakı sofralarında meze olmuyor, oda yöneticilerinin hovardalıklarında harcanmıyor” hissi ve aidiyet duygusu oluşturuyor.

Elbette bu fuarlardan çok verimli dönüşler alan, güçlü ticari bağlantılar kuran ve ufku genişleyen AYTO üyeleri de vardır. Bunun sadece o üyelere değil, muhakkak Aydın’a da büyük katkıları olur.

Fuar dönüşü İstanbul-İzmir Otoyolu’nda yemek molası verdiğimiz tesisin market reyonunda gördüğüm, bizim Aydın’da ‘hurda incir’ diye tabir ettiğimiz, kilosu 5 lira bile etmeyecek incirlerden yapılmış, 360 gramlık kavanozlarda ‘zeytinyağlı incir kürü’ adı altında 60 liraya satılan ürün, benim için 10 fuara bedeldi.

Umarım, bizimle birlikte İstanbul’a gidip gelen, gıda sektöründe faaliyet gösteren AYTO üyeleri de bunu görmüş ve gerekli mesajı almıştır. Kavanozuyla birlikte maliyeti 10 lira bile etmeyecek bir ürünün reyonda 60 liraya satılması, hem incirimizin ne kadar değerli bir ürün olduğunu ortaya koyuyor, hem de Aydınlılar olarak bu ürüne değer katamadığımız acı gerçeğini yüzümüze vuruyor.

İşte bu nedenle, fuarlar çok önemli. Sadece fuarlara değil, fırsat buldukça çay kahve içmek için bile Denizli’ye, Afyon’a, Manisa’ya gitsek, Aydınlılar olarak öğreneceğimiz, gözümüzden kaçırdığımız çok şey olduğunu düşünüyorum.

Aydınlıların ve üyelerinin gözünün açılmasına, ufkunun genişlemesine sağladıkları katkı ve Aydın’a kattıkları artı değerler için Aydın Ticaret Odası Başkanı ve Yönetimi’ne bir kez daha teşekkürler.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.