Takip Et

Başka Aydın’dan haberler (6)

Düşünce ve ifade özgürlüğünün başkenti Başka Aydın’daki son gelişmeleri, tüm çıplaklığı ile aktarmaya devam ediyoruz.

Haber merkezimize az önce ulaşan bilgiye göre, geçtiğimiz haftalarda üç filin kaçtığı Işıklı Doğal Yaşam Parkı’ndan bu kez de geyikler firar etti. Başka Aydın ovasında yaban domuzları için sürek avına çıkan avcılar, gece karanlığında ateş ettikleri yaratıkların domuza benzemediğini fark edince, korkudan soluğu Baltaköy kahvesinde aldı. Ovada geyik vurduklarını söyleyen avcılara inanmayan köylüler, “Bırakın bu geyik muhabbetini. Çok yalan duyduk da, bu kadar uzun boynuzlusunu ilk defa sizden duyuyoruz” diyerek tepki gösterdi.

* * *

Her kafadan bir sesin çıktığı Başka Aydın’ın Kuşadası eyaletinde, davulun başkasında tokmağın başkasında olmasından kaynaklı gerginlikler her geçen gün artıyor. Daha birkaç hafta önceki çatlak seslerin ekosu kulakları tırmalamaya devam ederken, bu kez de eski orkestra şefine şalgam suyundan bahanelerle saldırı düzenlenmesi, bardağı taşıran son damla oldu. “Burayı Teksas’a çevirdiniz” şeklindeki tepkilerin artması üzerine, Kuşadası paylı çalgılar orkestrası şefi “Hepiniz tez canlısınız. Bir uyum sağlayamıyoruz” diyerek, orkestrayı tek saza çevirdiklerini duyurdu.

* * *

Başka Aydın’ın etrafına, dağlarına kar yağarken, merkezinde ise tek parça bile beyaz serpintinin olmaması, şehir ahalisini hayıflandırdı. Aklanmayı ve ayıklanmayı bekleyen, yıllarca görmezden gelinen onca meselenin bulunduğu şehre kar yağmaması, “Allah bile bu haksızlıkların üstünün örtülmesini ve bu hadsizlerin aklanmasını istemiyor ki, Başka Aydın’ın merkezine kar yağdırmıyor” yorumlarına neden oldu.

* * *

Gazetelerdeki sayfa sayfa rüşvet haberlerine, ortaya konan belge ve delillere, başka adliyelerdeki tutuklamalara rağmen, alanın da verenin de melun olduğu bu fiille ilgili henüz fiili bir girişimde bulunulmayan; başka konularda ise alınganlığın had safhada olduğu, buluttan nem kapılan Başka Aydın Adliyesi’nin üzerine bulutların yaklaşmaması için şehrin tüm ahalisi gece gündüz dua ediyor. Mahmut Esat Bozkurt’un memleketinde Adalet’in ırzına geçenlerin bir an önce hesap vermesi için de…

* * *

Düşünce ve ifade özgürlüğünün başkenti Başka Aydın’dan aktaracaklarımız, bu haftalık bu kadar. Bundan önceki iki haftada aktardıklarımıza dair erişim kolaylığı sağlayanlara bir kez daha minnet ve şükranlarımı arz ederken, sağlanan bu kolaylığa bazı hukuk ve iletişim fakültelerinin dikkatinin celp etmesinin de sonsuz bahtiyarlığını yaşadığımı bilmenizi isterim. Keser döner sap döner, tavuk döner et döner. Sadece lokantada, meyhanede, kahvehanede hesabın sorulmadığı Başka Aydın’a, hep birlikte en kısa sürede kavuşmak dileğiyle…

* * *

Daha neler neler, ne naneler, meyhaneler, neyhaneler, darphaneler, efsaneler, şahaneler, bahaneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.