Takip Et
  • 9 Haziran 2015, Salı

Doğruya doğru, yanlışa yanlış

Şükürler olsun ki Aydın’ımız ve ülkemiz, sıkıntılı bir seçim sürecini daha kazasız belasız atlattı.

Hangi açıdan bakarsanız bakın, sonuçları açısından da hayırlı bir seçim oldu.

Halkımız sandıkta doğruya ‘doğru’, yanlışa ‘yanlış’ demiştir.

“Yanlışa devam edersen, ipini çekerim” demiştir.

“Kimse şah değil, padişah değil” demiştir.

“Senle de olmuyor, sensiz de” demiştir.

“Kırk yıllık kani, olur mu yani” demiştir.

“Yiğidi öldür, hakkını yeme” demiştir.

“Kendi düşen ağlamaz” demiştir.

Dileğimiz odur ki siyasi partilerimiz sandıktan çıkan bu mesajları iyi analiz ederek, ülkeyi kaosa sürüklemeyecek kararlar alarak yollarına devam ederler.

Katılımı yüksek bir seçim olmasına rağmen seçim öncesinde ve sonrasında halkın siyaset muhabbeti bile yapmaması da siyasi partilerin iyi okuması gereken mesajlardan biridir.

Seçimleri Aydın açısından değerlendirecek olursak, aday listeleri şekillendiği günden sonucu belli bir yarış olmuştur.

CHP Aydın’daki tartışmasız birinciliğini bir kez daha perçinlemiş, milletvekili sayısını 4’e yükseltmesinin yanı sıra, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 7 Haziran’da güven tazelemiştir.

“Nasıl olur da Adnan Menderes’in memleketinde CHP birinci parti olur?” şeklinde kuru edebiyat yapmaya devam edenler, bunun dışında başka şeyler de yapmaları gerektiğinin artık farkına varmalıdır.

Üç milletvekilini liste dışı bırakıp onlarla aynı dönemde il başkanlığı yapan bir ismi liste başı yapar ve peşine de Aydınlıların hiç tanımadığı isimleri yerleştirirsen, böyle bir sonuç kaçınılmaz olur.

Aday listeni “Biz birden fazla istemiyoruz” mantığıyla hazırlar ve “Bizimle koş” yerine “Bizimle yürü” dersen, halka da bunu tasdiklemek kalır.

Velhasıl kelam kim ne derse desin, Aydın Halkı da ülke genelindeki seçmenler gibi bilinçli bir tercih yapmış, hak edene hak ettiği gibi davranmıştır.

Pazar günü ‘Aydın Milletvekili’ seçilenlerin içinde bu sıfatı en çok hak edenlerin başında, CHP’li Hüseyin Yıldız yer almıştır.

İki dönem aradan sonra yaklaşık 3 bin oy farkıyla ‘Aydın Milletvekili’ olan CHP’li Mehmet Fatih Atay ise Aydınlılardan çok partisinin 7. Sıra Adayı Fulya Üstündağ’a minnet borçludur.

Beklentimiz, 7 Haziran’da seçilen Aydın Milletvekillerini, Aydın ve ülke menfaatleri söz konusu olduğunda, 7’sini de bir arada görebilmektir.

Sonuçlar ülkemiz ve Aydın’ımız için hayırlı olsun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.