Takip Et
  • 10 Ekim 2013, Perşembe

Teşekkürler Mukadder Hemşire

Haberi servis eden arkadaşlar, soy ismini açık yazmayıp sadece “Ş.” diye kodlamışlar, Aydın Devlet Hastanesi Kan Alma Servisi’nde görevli Mukadder Hemşire’nin.

Soy isminin bir önemi de yok aslında, ama yaptığı kahramanlık fazlasıyla övgüye değer.

Mukadder Hemşire ne mi yapmış?

Aydın’ı ve özellikle uçkuruna düşkün Aydın erkeklerini büyük bir beladan kurtarmış. Dikkati sayesinde, Edirne Genelevi’nden Aydın Genelevi’ne nakil yaptırmak isteyen ve bulaşıcı hastalık taşıyan bir hayat kadınının foyasını ortaya çıkarmış.

Sadece erkekler değil, o kadınla ilişkiye gireceklerin eşleri de hastalık riskinden kurtulmuş.

Aydınlılar olarak, Mukadder Hemşire’ye ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki ve özel sektördeki görevliler, işlerini Mukadder Hemşire titizliği ile yürütse, daha huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluruz.

* * *

Genelevlerinde sürekli sağlık kontrolünden geçirilerek ve kayıtlı bir şekilde çalışan hayat kadınları bile Mukadder Hemşire’nin ortaya çıkardığı bulaşıcı hastalıkları taşıyıp risk oluştururken, şu bizim yol kenarlarında erkeklerin 17,5 lira vererek uçkur çözdüğü kadınlar ne kadar sağlıklı?

Bu kadınların böyle bir sağlık denetimi var mı?

Yok.

Bu kadınlara “öte git” diyen var mı?

O da yok.

O kadınları ve onlarla çalıların, zeytinlerin arasında, otomobil ve kamyonların içinde ilişki yaşayanları Mukadder Hemşire’nin karşısına dizseniz, kim bilir kanlarında ne hastalıklar çıkacak.

Aydın’da yol kenarlarında fuhuş yapan kadınları toplayıp Mukadder Hemşire’nin karşısına dizecek irade var mı?

O zaten yok…

* * *

Niye mi yok?

Mülki amirlerimiz, güvenlik birimlerimiz çok meşgul oldukları için, yollarımızın kenarlarında toplumsal sağlığımız için risk oluşturan ve genel ahlakımızı çöküntüye uğratan bu hanımefendilerle baş edemiyorlar.

Aydın için büyük tehlike oluşturan, sağlık ve ahlakımızı tehdit eden, kentimizin imajına büyük zarar veren yol kenarlarımızdaki bu necis manzaranın temizlenmesi için Denge Gazetesi olarak aylardır mücadele veriyoruz.

Şunu da biliyoruz. Bu konuda yaptığımız haber ve yorumlar, artık okurlarımızı da sıkmaya başladı. Fakat şu unutulmamalı ki, taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Yeni Valimiz Erol Ayyıldız’ın Aydın’ın bu sorununa köklü çözüm getireceğine ve devletimizin birkaç b… kadın karşısında aciz duruma düşmeyeceğini kanıtlayacağına olan inancımızı koruyoruz.

* * *

Sadece kadınlar meselesi değil, ilimiz genelinde halk ve çevre sağlığı açısından risk teşkil eden tüm konulara, Sayın Valimizin hassasiyet göstermesini bekliyoruz.

Her şeyi Vali Bey’den beklemenin doğru olmadığını da biliyoruz. Büyükşehir olmuş ve büyük hayalleri olan koskoca bir Aydın’ın Valisi’nin, yol kenarlarındaki fahişelerle, dağlara, köylere, ruhsatsız alanlara çöp dökenlerle kafa yormaması, mesai harcamaması gerekiyor.

Fakat ilimizde bu tür kötü manzaraların önlenememesi, karayollarımızın kenarlarındaki bu necis görüntülerin ortadan kaldırılamaması halinde, buna göz yumanları ‘kan testi için’ toplu halde Mukadder Hemşire’ye götürmekten başka çaremiz kalmayacak.

Tekrar teşekkürler Mukadder Hemşire. Kanımız, canımız sizlere emanet.

Ahlakımız mı?

Ruhuna Fatiha…

 

Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim. 

Aydın'a bulaşıcı hastalık tuzağı!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.