Takip Et
  • 24 Ocak 2013, Perşembe

Muhtar turizmi


Son günlerde Aydın Belediyesinden peşi sıra servis edilen, ilçelerin köy muhtarlarının gruplar halinde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ettiğine dair standart şablondaki haberler, artık biz gazetecileri istifra noktasına getirdi.
Belediye binası önünde Özlem Çerçioğlu ve bürokratları ile birlikte ellerindeki hediye paketleriyle poz veren muhtarların fotoğrafları, “…Aydın Belediyesi’nin başarılı çalışmaları ve verdiği hizmetlerden dolayı gurur duyduklarını belirten köy muhtarları, muhtarların yanında olan ve sorunlarıyla yakından ilgilenen Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ettiler. Toplantının ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, muhtarlara Aydın Belediyesi Hizmet Binasını gezdirdi. Köy muhtarları, Başkan Çerçioğlu’na her zaman destek olacaklarını belirterek, hayata geçirdiği projeler ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıran hizmetleri uygulamaya koyması nedeniyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu tebrik ettiler…” şeklindeki kolesterol yükseltici bilgi notları ile servis ediliyor.
Şimdi sormak gerekmez mi, bu Nazilli’nin, Köşk’ün, Koçarlı’nın, Karpuzlu’nun köy muhtarları, şimdiye kadar Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etmeyi akıl edememişler de, “Büyükşehir” kaçınılmaz olunca mı böyle gruplar halinde Aydın Belediyesi’ni ziyaret etme arzuları depreşmiş?
Ya da bu köy muhtarları üç dört yıldır Aydın Belediyesi’ni ziyaret etmek için can atıyordu da, Özlem Hanım yoğunluktan bir türlü fırsat bulamayıp, onlara randevu vermeyi, zaman ayırmayı yeni akıl edebildi?
Bu ziyaret eden ve ziyaret edilenlerin problemi. Kimseye “niye ziyaret ettiniz?” ya da “niye ziyaretçi kabul ettin?” diyecek değiliz.
Kafileler halinde Aydın’a taşınarak Aydın Belediyesi’nin ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun o muhteşem projeleri ile tanışma imkanı bulan köy muhtarları; kendi olanaklarıyla mı, bulundukları ilçedeki CHP teşkilatının mı, Aydın Belediyesinin mi veya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun şahsi olanaklarıyla mı Aydın’a getirilip, ağırlanıp ve uğurlanmışlardır?
Köy muhtarlarının yaptığı bu anlamlı ziyaretlere Aydınlı gazeteciler niye davet edilmemiş ve her yeri vıcık vıcık yağ kokan bilgi notları ile basın kuruluşlarına servis edilme ihtiyacı duyulmuştur? Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuk ettiği köy muhtarlarıyla yaptığı kahvaltılarda, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçilmesi halinde Aydın’ı kimlerden temizleme sözü vermiştir?
Cevap bekleyen daha o kadar soru var ki.
Fakat asıl üzücü olan, önemli bir seçimin arefesinde tüzel kişilikleri sona erdirilecek köylerin muhtarlarının hala güçlerinin farkına varamayıp, birilerinin kendilerini ve onların üzerinden kırsal seçmeni istismar etmelerine göz yummalarıdır.
Aydın Belediye Başkanı seçildiğinde Aydın’a her gün otobüsler dolusu turist geleceğini söyleyen Özlem Çerçioğlu, birkaç turist kafilesi dışında Aydın çarşısına turistleri sokamamış olmanın açığını, köy muhtarlarıyla gidermeye karar vermiş olmalı ki, “muhtar turizmi” dönemini başlatmış oldu.
Sevgili muhtarlarımız; velcome to kasabamıza.
Bizden selam söyleyin köylü ashabımıza…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.