Takip Et
  • 24 Haziran 2014, Salı

Sıcak diyarlardan samimi selamlar

Hafta sonu Diyarbakır, Batman ve Siirt’teydik.

Mayıs ayının başlarında kuruluş kongresini yapan Gazeteciler Konfederasyonumuzun, Siirt’te düzenlediği Birinci Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldık.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneğimizin federasyon ve konfederasyon delegelerinden Osman Akçay ile birlikte, bu toplantıda Aydın’ı ve diğer arkadaşlarımızla birlikte Ege Gazeteciler Federasyonu’nu temsil ettik.

Denizli’den Ümit Varol, Uşak’tan Salih Kılınç başkanlarımız, Afyonkarahisar’dan Ahmet Akosmanoğlu ve Federasyon Başkanımız Mehmet Abdioğulları ile birlikte, bu önemli toplantıda mesleki sorunlarımızı ve meslektaşlarımızın taleplerini, konfederasyon yöneticilerimiz ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen 150’ye yakın meslektaşımızla paylaştık.

Birlikte seyahat ettiğimiz, Siirt’teki bilgilendirme seminerimizin konuşmacılarından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı hocamızın bilgi ve tecrübelerinden azami ölçüde istifade ettik.

Gidiş yolunda Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Halit Peltek ve güler yüzlü personeli ile Diyarbakırlı meslektaşlarımızın misafiri olduk. Hızlandırılmış bir Diyarbakır turu ile şehri tanıma fırsatı bulduk.

Siirt’teki Birinci Başkanlar Kurulu Toplantımız, mesleki bir toplantıdan çok barış sürecinin öneminin dile getirildiği toplantı oldu. Zaten Türkiye’nin dört bir yanından olumsuz ön yargılarla bölgeye gelen meslektaşlarımızın algısı, yaşadıkları ve gördükleriyle ayrı bir çabaya gerek kalmaksızın değişmişti.

Siirtliler ve bölge insanı, barış sürecinin kalıcı hale gelmesini, bölgede huzur ve refahın daha da artmasını, bunlardan da önemlisi Türkiye’nin diğer yörelerindeki bölgeyle ilgili olumsuz algının değişmesini istiyor. “Gidemediğin yer senin değildir” diyorlar ve tüm halkımızı, özellikle de 20-25 yıl önce köylerini, bağ ve bahçelerini terk edip gidenleri Siirt’e davet ediyorlar.

Bu benim Siirt’te ikinci seyahatimdi. 40 gün öncesinde de Aydın ve Denizli’den 40 kişilik heyetle gitmiştik. O gidişimizde edindiğimiz dostlukları pekiştirme ve güçlendirme fırsatı buldum ve artık kendimi bir Siirtli gibi hissetmeye başladım.

Dernek Başkanımız Atilla Durak abimizin, Aydın Eski Müftüsü Bahattin Bildik hocamızın teyzesinin oğlu Gazeteci İzzettin İçin abimizin, Aydın Sayın abimizin, Nurettin Kebapçı müdürümüzün ve Siirtli diğer dostlarımızın, “Edinirsen dost edin….” sözünde anlatılmaya çalışılan samimi dostluk ve cömertliklerini bir kez daha yaşadım.

Barden Otel önünde bizi uğurlarlarken İzzettin abiye sarıldığımda, gözyaşlarıma engel olamadığıma tanıklık eden Federasyon Başkanımız Mehmet Abdioğulları’nın da, Kurtalan’a gelene kadar aynı hissiyatla sözlerinin düğümlendiğine, gözlerinin buğulandığına şahit oldum.

Siirt’teki dostluk ve samimiyetin, Siirt’in sıcaklığı ile ilgili olmadığını da anladım. Çünkü aynı sıcaklık ve belki daha fazlası Aydın’da da var. Ama samimiyet…

Memet’e, İsmail’e, Suat’a, diğer abilerimiz ve kardeşlerimize, pilotlarla yarışan kaptanımız Murat abiye de, emekleri, misafirperverlikleri ve samimi dostlukları için yürekten teşekkürler.

Siirt’teki dostlarımız, 40 gün önceki gezimize katılan ve o samimiyeti bizzat yaşayan tüm arkadaşlara selamlarını iletmemi istedi. Siirt Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın Aydın Valimiz Erol Ayyıldız’a ve daha önce birlikte çalıştığı ve şimdi Aydın’da görevli olan bürokratlara selamlarını getirdik.

Sıcak diyarlardan samimi selamlar ve dualarla döndük.

Bu samimi selamların bunaltıcı Aydın sıcaklarında, gönüllerimizi ve düşüncelerimizi ferahlatması dileğiyle…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.