Takip Et
  • 12 Kasım 2014, Çarşamba

Plansızlık…

Aydın’ın en büyük sorunlarının başında, plansızlık geliyor.

Sadece kentsel konularda değil, hemen her alanda planlı çalışma yapılmamasının sıkıntısı yaşanıyor.

Yıllarca bu şehirde sözde ‘Planlama Müdürlüğü’ yapanlar asli işlerini yapmak yerine başka işlere kafa yorduğu için, her şey arapsaçına dönmüş durumda.

Geçenlerde MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Efeler’deki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin binasının Efeler Belediyesi’ne verilmesi ve Büyükşehir’in de şehir dışına kendisine yeni bir bina yapması gerektiğini söyledi.

Hatta bu binanın Efeler halkına ait olduğunu ve böyle bir karar alınmasının bir lütuf değil, bir hakkın teslimi anlamına geleceğini ifade etti.

Kimin söylediğinden ziyade, ne söylendiğine bakmalıyız.

Aklın yolu birdir.

Efeler kentinde hayat her geçen gün zorlaşmakta, özellikle trafikteki karmaşa giderek artmaktadır. Araç sayısı sürekli artmasına rağmen, otopark yok denecek kadar azdır.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle şehir dışına taşınması, kentte trafik yoğunluğun azaltılmasını sağlayacaktır.

Kentte yoğunluğu artıran Adliye, Valilik gibi kamu hizmet binaları da kent dışına taşınmalıdır.

Umurlu’da TKDK desteği ile otel yapacak olan Mimar Ahmet Ulucaoğlu’nun dünkü törende yaptığı konuşmada bahsettikleri ile MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’nin açıklamaları aynı mahiyettedir ve özünde Aydın’daki plansızlığın doğurduğu sıkıntıları bir kez daha ortaya koymuştur.

Büyükşehir yapısında da aynı plansızlıkla hareket etmeye devam edersek, Aydın’ı daha büyük sıkıntılar bekliyor demektir.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bizleri temsil edenlerin bu tür meselelerin çözümüne kafa yormak yerine deve güreşlerine para aktarılıp aktarılamayacağını tartışıyor olması, en basit tabiriyle komikliktir.

Birilerinin planlı bir şekilde Aydın’ı bu komik hallere düşürdüğünü düşünürsek, sanırım yanılmış olmayız…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.