Takip Et
  • 18 Aralık 2013, Çarşamba

Köylüyü kazanamayan seçimi kazanamaz

Aydın’ın yönetimsel yapısı, 30 Mart’taki seçimlerden sonra tamamıyla değişiyor.

Köy ve beldelerin tüzel kişiliği sona eriyor.

Bu yerleşim yerleri, bağlı bulundukları ilçelere mahalle olarak katılıyor.

İlin mülki sınırlarına hükmedecek Büyükşehir Belediyesi kuruluyor.

İlçe belediyelerinin mücavir ve sorumluluk alanı da, ilçenin mülki sınırlarına genişliyor.

Yani ilçe belediyeleri, mahalleye dönüşecek köy ve beldelere de hizmet götürecek.

Köy ve beldelerde yaşayan vatandaşlarımız, 30 Mart’ta mahalle muhtarlarının yanı sıra, ilçe ve büyükşehir belediye başkanı ve belediye meclisi seçimi için de oy kullanacak.

30 Mart’ta İl Genel Meclisi ve bu meclisin aldığı kararlar doğrultusunda kırsala hizmet götüren İl Özel İdaresi lav olacak.

Dolayısıyla Aydın’da 30 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimi’nden itibaren, artık İl Genel Meclisi için oy kullanılmayacak.

Seçimlere ve Aydın’ın yeni yönetimsel yapılanmasına geçişe 3 ay kalmasına rağmen, halkımızın büyük çoğunluğu bunlardan habersiz.

Bu konuda az çok bilgi sahibi olanlar da, ne olup biteceğini tam olarak bilmiyor, kulaktan dolma bilgilerle yetinmeye çalışıyor.

Özellikle köylerde ve belediyeleri kapatılacak beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kafası karmakarışık durumda.

Yasalaşma sürecinde büyükşehir karşıtı politika izleyen bazı muhalefet partilerinin dillendirdikleri konular, köylülerin ürkmesine korkmasına yol açtı.

Şimdi Büyükşehir Yasası’nı çıkaran iktidar partisinden daha hırslı bir şekilde, önceleri bu yasaya karşı çıkanların da kendilerinden oy istemesi, köylülerin kafasını iyice karıştırdı.

Önümüzdeki üç aylık seçim sürecinde Aydın’da siyasi partiler ve adayları, eski alışılmış bir seçim propaganda yöntemi izlerse, köylülerin ve kırsalda yaşayanların kafasındaki soru işaretleri yine giderilemeyecektir.

Fakat bu yasayı ve Aydın’ın yeni yönetim yapısını artıları ve eksileri ile samimi bir şekilde köylülerimize izah edenler, onların güvenini kazananlar bu seçimde fazla zorluk yaşamaz.

Köylüyü kazanamayanlar, bu seçimi kazanamaz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.