Takip Et
  • 28 Ağustos 2014, Perşembe

Aydın’ı kim restore edecek?

Öyle ya da böyle Türkiye’de bugün yeni bir dönem başlıyor.

10 Ağustos’ta Türkiye’nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan, 12 yıldır ülkemizi yöneten AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü genel kurulda Genel Başkanlık görevini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na devretti.

Bugün TBMM’deki yemin töreninden sonra Çankaya’ya çıkacak olan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu 62. Hükümeti kurmakla görevlendirecek.

Yarın da yeni kabine şekillenerek, Türkiye’de tam anlamıyla yeni bir dönem başlayacak.

5-6 Eylül’deki CHP Kurultayı’nda da çok önemli bir değişiklik beklenmediği için 27-28 Ağustos’taki yönetimsel değişimle, ülkemiz yeni bir yola girmiş olacak.

AK Parti’nin yeni Genel Başkanı ve müstakbel Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü kongredeki konuşmasında, yaptıkları ve yapacakları “restorasyon” çalışmalarından uzun uzadıya söz etti.

Ülkede yapılan ve devam eden restorasyonları görüyor, yaşıyor ve hissediyoruz. Ahmet Davutoğlu’nun da aynı kararlıkla, ülkenin çöküntüye uğramış alanlarının restorasyonuna devam edeceğinden şüphe duyulmuyor.

Peki hemen her alanıyla adeta köhneleşmiş Aydın’ı, kim ya da kimler restore ve ihya edecek?

Bürokrasisi laçkalaşmış, büyükşehir yapısına adapte olamamış, iktidar ve muhalefet partilerinin kendi iç bünyelerinde çatışmalar yaşadığı, kimin elinin kimin cebinde olduğunun bilinmediği, idealist yönetici ve girişimcilerin sindirildiği, yatırımcının gelmek istemediği, tarım, turizm ve enerji potansiyelinin tam anlamıyla kullanılamadığı, yerel basınının halk adına değil ‘tamamen duygusal’ mantıkla hareket ettiği ve hem devlet kurumlarının ve hem de bazı siyasi kişiliklerin buna çanak tuttuğu Aydın’ı kim restore edecek?

Türkiye’nin yeni döneminden ve yeni restorasyon sürecinden payımıza düşenlerle yetinecek olursak, Aydın’da çok bir şey değişmeyecek demektir.

İnşallah öyle olmaz.

İnşallah Aydın’da da entrikacılar değil, iyi niyetliler ve bu yönde çaba harcayanlar kazanır.

Aydın’da köhne binalardan önce, köhne zihniyetlerin restore edilmesi şart.

Aksi halde Aydın kaybetmeye devam eder… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.