Takip Et
  • 21 Ocak 2015, Çarşamba

Aydın’a yatırım yapan kaybetmez

Dün bizim Denge Gazetesi’nin manşetinde “Yatırımlarını Aydın’a kaydırıyor” başlıklı bir haber vardı.

Marmarisli işadamı Mimar Mümtaz Küçükkasap, Aydın’da 5 yıldızlı termal otel yapmayı planladığını ve yılda 5 bin adet ihracat gerçekleştirdiği tabut fabrikasını Aydın’a taşıyarak, kapasitesini 10 bine çıkaracağını açıklamış.

Küçükkasap, Aydın’da yap-sat konutlar üreterek, kendisinin asıl iş alanı olan inşaat sektöründe de önemli çalışmalar yapacakmış.

Aydın, değil sadece Türkiye’nin, dünyanın cennet köşelerinden biri. Her türlü doğal güzelliğe ve imkana sahip. Çalışanın hiçbir şekilde aç kalmayacağı memleket.

Yabancılar Aydın’ın bu imkanlarının farkına varıp çeşitli sektörlerde yatırım yaparken, bu şehrin yerli insanlarının azla yetinip tembellik etmek, paralarını yastık altında tutmak gibi bir hakları olmamalı.

Yakın geçmişte diğer şehirlerden gelen yatırımcılar jeotermal kaynaklarımızla enerji santralleri ve seralar kurarken, biz karşıdan buharını izlemekle yetindik.

Aydın’ın yerlisi olmayan yatırımcıların şehrimizde yapacağı 5 yıldızlı termal oteller için de sanırım bu böyle olacak. Sonra utanıp sıkılmadan, bizim sıpaları da alıp onların SPA’larında keyif yapacağız.

Aydın’da bir termal otel yapılıp faaliyete geçerse, bence peş peşe yenileri de yapılacak. Bizim imkanlarımız Afyon’dan kat be kat fazla olmasına rağmen bugüne kadar böyle bir yatırım yapılmamış olması, başta bu şehrin ileri gelenleri olmak üzere hepimizin ayıbıdır.

Yerlisiyle, yabancısıyla Aydın’a yatırım yapanlar ve Aydın’daki yatırımlar her alanda artmalı.

Aydınlı belki bunu çok iyi bilmez.

Ama Aydın’a yatırım yapan kaybetmez…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.