Takip Et
  • 1 Eylül 2014, Pazartesi

İncir ve zincir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçen hafta birkaç gününü Aydın’da geçirdi.

Ülkenin siyasi gündemi yoğun olduğu için Bayraktar’ın incir hasadını başlattığı ve ilçe ilçe gezdiği Aydın ziyareti, çok fazla öne çıkmadı.

Aslında TZOB Başkanı’nın Aydın’ı yılda bir iki kere değil, her ay düzenli olarak ziyaret etmesi gerekiyor.

“Adam diksen tutar” denilen topraklara sahip olmasına rağmen, bu toprakların değerine değer katacak adam yetiştiremeyen, yetiştirse de sahip çıkamayan Aydın’ın, tarımsal potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için bu ziyaretler çok önemli.

Aydın’daki ziraat odalarının her ay düzenli olarak bir ilçede gerçekleştirdiği ve diğer kurumlara örnek olabilecek koordinasyon toplantıları, aynı periyotta ve daha etkin bir şekilde sürdürülmeli.

Bu toplantılarda görüşülen konular, çiftçilere de anında yansıtılmalı ve Aydın’da tarım ve hayvancılığının daha da güçlenmesi için Ankara’daki lobi faaliyetleri artırılmalı.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Çine ziyaretinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan’a, “Seni Aydın’a müdür yapalım” sözü, aslında Aydın’da tarımın ve tarım teşkilatının kaderini siyasilerin değil, bizzat bu sektörde faaliyet gösterenlerin tayin etmesi açısından önemli.

Zaten Aydın’da tarımın kaderini siyasetçiler değil de, tarım ve hayvancılık sektörünün kahrını çekenler belirleseydi, Aydın bugün çok daha farklı noktalarda olurdu.

Aydın’ın ürünleri de, üretenleri de daha değerli olurdu.

Mesela ne mi olurdu?

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın’da, sokak başı zincir mağazalar değil, incir mağazaları olurdu… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.