Takip Et
  • 17 Mayıs 2014, Cumartesi

Basında güç birliği

Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 gazeteciler cemiyeti ve derneği ve 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Gazeteciler Konfederasyonu’nun Birinci Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yapıldı.

Ege Gazeteciler Federasyonumuzun ‘konfederasyon delegesi’ olmama rağmen, daha önceden planlanan Siirt gezimiz nedeniyle, bu genel kurula katılamadım. Fakat diğer delege arkadaşlarımız, kongrede Aydın’ımızı temsil etti.

Arkadaşlarımız Kurucu Başkanımız Nuri Kolaylı’nın Genel Başkan seçildiği Genel Kuruldaki seçimlerde, şahsımı da ‘Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Yedek Üyesi’ seçmişler. Aynı gün yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında da, yedek yönetim kurulu üyelerinin de, asıl üyeler gibi toplantılara katılması kararı alınmış.

Türk basını için tarihi öneme sahip genel kurulumuz ve sonuçları, tüm meslektaşlarımıza ve milletimize hayırlı olsun.

Genel Başkanımız Nuri Kolaylı, kongredeki konuşmasında, Anadolu’yu il il gezerek gazetecilerin sorunlarını dinlediğini ve bu sorunların çözümü amacıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki gazeteciler cemiyetlerinin başkanlarıyla yola çıkılarak Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurulduğunu söylemiş ve şunları eklemiş:

“Güç birliği içinde çözmemiz gereken sorunlardan birisi de, bizleri temsil etmeyen, meslek ilkelerimizi bile bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduğunu iddia eden insanların varlığıdır. Basın mesleği birçok yönüyle gözde olması nedeniyle, maalesef kötü niyetlilerin hedefi haline geldi.

Önüne gelen herkes gazete açıyor… Eline kalem geçiren, gazeteci olduğu iddiasıyla iş takibine girişiyor. Bu insanlar, basın mesleğini, kendi çıkarları uğruna iş takibi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyorlar. Herkesin şikâyetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalar da dikkate alınarak, gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunun çözümü için Tabipler Odası gibi, Baro gibi özel bir yasa ile gazetecilik mesleği düzenlenmeli, cemiyetlerimiz ve derneklerimiz meslekte söz sahibi konuma gelmelidir.”

İnşallah öyle de olacak… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.