Takip Et
  • 27 Ekim 2021, Çarşamba

Aydın’ın şehir içi araç ve uluslararası itibar trafiği…

İki gün önce, yani haftanın ilk mesai günü, akşam saatlerinde sosyal medyada dolaşırken iki paylaşım dikkatimi çekti.

Biri, eski meslektaşlarımızdan olan ve şimdilerde Kıbrıs Caddesi’nde esnaflık yapan Gökhan Yördem’in paylaşımıydı. Gökhan, “Bugün 17.30 sularında Atatürk Bulvarı'ndaki Ekrem Çiftçi İlkokulu'ndan, Kıbrıs Caddesi'ne 28 dakikada geldim. Aradaki mesafe taş çatlasa 1,5 km. Allah’ını seven çare bulsun şu trafiğe. Sabah dert, akşam dert. Yollar boyandı, şeritler belirginleşti eyvallah ama park sorunu, trafik sorunu çekilmez halde..” yazmış.

Aynı saatlerde, Aydın’ımızın değerli müzisyenlerinden Aydın Gümüştepe de şu paylaşımı yapmış:

“Aydın’daki trafik sorununu çözmek için ya tek çift plaka uygulaması ya da erkek kadın sürücü uygulaması yapılmalı, ticariler hariç. Başka türlü bu iş çözülmez.”

Konuyla ilgili sosyal medyada başka serzenişte bulunanlar oldu mu bilemiyorum ama sosyal çevrelerine sitemini dile getirenler mutlaka olmuştur.

Anladığımız şu ki, Aydın merkezde, yani Efeler’de mesai başlangıcı ve çıkışlarında şehir içi trafiği, bazı noktalarda çekilmez hale geliyor.

Otopark sorunu ayrı bir dert ama bu trafikte hareketli oldukları saatlerde yaşanan ve insanları isyan noktasına getiren bir durum.

Daha bunun kışı var. Yağmurlu ve yağışlı havalarda Efeler’in ana arterlerinde yaşanacak trafik karmaşasını düşünmek bile istemiyorum. Fakat birilerinin bunu artık düşünmesi ve rahatlatıcı tedbirler alması gerekiyor…

Aydın’ın şehir içi trafiği ile ilgili bu haklı sitemleri okurken, aynı saatlerde ülkenin uluslararası itibarı ve imajı ile ilgili de bir trafik ve gerginlik yaşanıyordu. Şu 10 büyükelçinin geri adım atması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla sükunete kavuşan trafikten bahsediyorum.

Sabahında da Aydın’ın uluslararası alanda itibarını artıran, bizlere gurur yaşatan bir haber ulaştı. Haberi duyuran da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu idi.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu’nun (CACCI) üyelere sunduğu başarılı hizmetler alanında düzenlediği yarışmada Aydın Ticaret Odası, ‘orta ölçekli odalar’ arasında birinci oldu. Hakan Ülken ve ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ben de yürekten kutluyor ve bir Aydınlı olarak büyük gurur duyuyorum.

Peki, Aydın Ticaret Odası, hala Veysi Paşa Mahllesi’ndeki eski hizmet binasında hizmet veriyor olsaydı, Aydın Ticaret Odası üyeleri de yukarıda bahsettiğim şehir içi trafik çilesine maruz kalmaya devam etseydi, bu birinciliği kazanabilir miydi?

Demek ki, Hakan Başkan ve AYTO yöneticileri, sadece oda binasını şehir dışına taşımakla kalmamış, AYTO’nun ve Aydın’ın itibarını da uluslararası alanda çok yükseklere taşımış.

Ufak salonlarda kimin hangi sandalyeye oturacağının kavgasını yapmak yerine, ufak dokunuşlarla Aydın’ı nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz diye kafa yoranlara selam olsun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.