Takip Et
  • 1 Ocak 2014, Çarşamba

Derneğimizin yeni yıl dilekleri

Yeni yıldaki ilk yazımda, 13 Kasım 2013’te kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz ve başkanlık görevini üstlendiğim Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulumuzun yeni yıl dileklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Mehmet Aydın (Başkan), Cem Ulucan (Başkan Yardımcısı), Erman Çetin (Genel Sekreter), Semih Başkar (Sayman) ve Bülent Çam (Üye) isimlerinden oluşan Yönetim Kurulumuzun açıklaması şu şekilde:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi sınırlarında faaliyet gösteren, aktif olarak gazetecilik yapan ve gazetecilik mesleğine katkı sunan herkesin üye olabileceği derneğimizin de kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 2013 yılını geride bırakıyoruz.

2013’te Aydın’da bazı meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik uygulanan fiziki şiddet, baskı ve yıldırma politikalarının yeni yılda ve bir daha hiç yaşanmamasını diliyor ve bekliyoruz. 2014’ün gazetecilere kapıların kapatıldığı değil, sonuna kadar açıldığı, sansürün hiçbir türlüsünün telaffuz dahi edilmediği bir yıl olmasını bekliyoruz.

Temel amacı toplumun haber alma hakkını kullanmalarına katkıda bulunmak olan gazetecilerin ve gazetecilik mesleğinin, Mahalli İdareler Seçimi sürecinin de yaşanacağı 2014 yılında istismar edilmemesi, meslektaşlarımızın her türlü zorluk ve engele rağmen tarafsız ve onurlu bir duruş sergilemelerini arzu ediyoruz.

Meslektaşlarımızı her türlü engel ve zorluğu kolayca bertaraf edebilmemiz için günü kurtaracak adımlar atmaya değil, daha güçlü ve örgütlü mücadeleye davet ediyor; özellikle yerel gazetelerimiz için 2014 yılından başlayarak önümüzdeki birkaç yılda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir almalarını, yayınlarını içerik ve personel yönüyle daha güçlü hale getirmelerini tavsiye ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumun gözü ve kulağı olan gazetelerimizde, internet haber sitelerimizde, radyo ve televizyonlarımızda görev yapan fedakar meslektaşlarımız başta olmak üzere, Aydınlı hemşehrilerimizin yeni yılını içtenlikle kutlar, sağlıklı, mutlu, başarılı ve gazetecilik mesleğinin onur ve değerinin arttığı bir yıl dileriz.” 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.