Takip Et
  • 9 Temmuz 2014, Çarşamba

Beceriksizliğinizi haberciyi tehditle örtemezsiniz

Yeni Asır Gazetesi Kent Muhabiri Tolga Tekin, yaptığı haberlerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Reşat Yörük tarafından “Bu senin için de gazeten için de iyi olmaz" şeklindeki sözlerle tehdit edilmiş.

Bununla da yetinmeyip, tehdide neden olan haberlerin yapıldığı mahallenin sakinleri ve muhtarı da, oraya gönderilen bazı görevlilerce bir nevi tehdit edilmiş ve haberi yapan muhabir ve gazeteye karşı kışkırtılmak istenmiş.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı ve bir gazeteci olarak meslektaşımıza ve mensubu olduğu yayın kuruluşuna, maruz kaldıkları bu ahlaksız ve çirkin saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Aslında İzmir’de yaşanan bu tatsız hadisenin benzerlerini, Aydınlı meslektaşlarımız da hemen her gün yaşıyor.

Görevleri iş yapmak, hizmet üretmek olanlar, bunu beceremeyince, çareyi beceriksizliklerini haber yapan gazetecileri tehdit ederek örtmeye çalışmakta arıyor.

Oysa gazetecinin görevi olup biteni, eksiği yanlışı, doğruyu güzeli kamuoyuna aktarmaktır. Güzellikleri zaten siz görmeseniz de gözünüzün içine sokarlar. Cicili bicili fotoğraflar ve allanmış pullanmış metinlerle servis ederler. Ama beceriksizlikleri ile ilgili haber ve yorumlara tahammülleri olmaz.

Kendileri hırlayıp gürlemese bile, tıpkı İzmir’deki hadisede olduğu gibi, emirlerindeki kuçukuçuları köpeksiz köy görmüşcesine havlar da havlarlar.

Ama sonuç değişmez. Yanlış yanlıştır, doğru da doğru. Eğrilik omurgasında olanları doğrultmaya, iki kemiğe ve üç biraya havlayanları köpeklikten vazgeçirmeye belki gücümüz yetmez, ama doğru bildiklerimizi ve duyduklarımızı yazmaya da devam ederiz. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız.

Yeni Asır Muhabiri Tolga Tekin’i tehdit edenleri ve Aydın’daki benzerlerini bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu tür üzücü hadiselerin tekrarlanmamasını diliyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.