Takip Et

Hey Allah’ım, sen nelere kadirsin!

CHP ve MHP’nin ‘Çatı Adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu, dün Aydın’a geldi.

Karşılanışından uğurlanışına kadar da “Hey Allah’ım, sen nelere kadirsin!” denilecek türden görüntüler ortaya çıktı.

İhsanoğlu’nu ‘Karacasu Bardağı’ gibi sıraya dizilerek karşılayanlar arasında TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili ve aynı zamanda 30 Mart’ta MHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP ve MHP’nin Aydın İl Başkanları, Kadın Kolları Başkanları, CHP’li ve MHP’li Belediye Başkanları, her iki partinin yönetim kademelerinde görev alanlar ve parti üyeleri karşıladı.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil ile MHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul’un İhsanoğlu’nu takım denilebilecek türden aynı kıyafetle karşılaması ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kıyafet seçiminin de Kavasgil ve Kukul’unkine yakın olması dikkat çekiciydi.

30 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi binasında basın açıklaması yapmasına bile tahammül gösterilmeyen MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, dün belki de ilk kez CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun makam odasının ne menem bir yer olduğunu gördü.

Ekmeleddin İhsanoğlu Aydınlılara seslenirken bir yanında MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, diğer yanında CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un el pençe divan durmaları da “Hey Allah’ım sen nelere kadirsin!” denilecek türden görüntülerden biriydi.

Bunlara benzer daha birçok ilginç görüntüler oluştu. Alışık olmadığımız için belki bize garip geldi. Demek ki, aynı amaç uğruna kanlı bıçaklı olduklarınla bile bir araya gelinebiliyormuş. Dün Aydın’da oluşan bu manzaralar İhsanoğlu’nun diğer illerdeki gezilerinde de oluşuyorsa, 10 Ağustos’tan sonra siyasetimiz yeniden şekillenecek ve TBMM’deki parti sayımız bir azalacak demektir. Fiilen azalmasa da, toplumdaki algı onları tek parti olarak kabullenme yönünde olacaktır.

Dün oluşan bu “Hey Allah’ım, sen nelere kadirsin!” görüntüleri üzerine, 30 Mart Seçimleri sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki ‘Tuğrul Ozan krizi’ aklıma geldi. Bence, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dünkü Aydın gezisinde, CHP ve MHP'nin Aydın milletvekilleri ve il başkanlarından çok 'Çatı'nın 'Taban'ı Tuğrul Ozan refakat etmeyi hak ediyordu.

CHP ile birlikte hareket etti diye Tuğrul Ozan hakkında etmedik laf bırakmayanlar ve onu disipline sevk edenler, acaba dünkü görüntülerden sonra kendilerini de disipline sevk edecekler mi?

Ya da Tuğrul Ozan olmasaydı, bu iki parti Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir ‘çatı’ adayını nereden bulacaktı?

Hey Allah’ım, sen nelere kadirsin...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.