Takip Et
  • 14 Şubat 2022, Pazartesi

Başka Aydın’dan haberler (2)

“Artık bu kadarı da fazla” demeyin. Başka bir Aydın’da ve çevresinde hemen her gün birbirinden ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor…

Acarlar Kaymakamı’nın oğlu, Umurlu İlçe Müftüsü’nün 35 yaşından küçük kızını kaçırdı. Yatsı namazından sonra evine döndüğünde kızının evde olmadığını ve kaçırıldığını fark eden Umurlu Müftüsü, polise başvurdu. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, müftünün kızının kaçırıldığı kırmızı renkli otomobil ile peşindeki beyaz renkli otomobilin Köşk istikametine gittiğini belirledi. Güzergahtaki tüm ekipler uyarıldı. Atça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, her iki aracı Nazilli il sınırlarında durdurarak, içindekileri gözaltına aldı. Diğer araçta bulunan ve Acarlar Kaymakamı’nın oğluna yardım ve gözcülük yaptığı belirlenen gençlerin, Bağarası İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün oğlu ile Ortaklar İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü’nün oğlu olduğu anlaşıldı.

* * *

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Buharkent – Söke arasında yapılan Ayban hattındaki seferlerin, önümüzdeki aylarda başlayacağı öğrenildi. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren seyahat süresinin Ayban ile 35 dakikaya ineceği belirtildi. Öğrencilerin 50 kuruş, yetişkinlerin 1 liraya seyahat edebileceği Ayban’dan, şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz yararlanacak. Ayban hattının Didim’e kadar uzatılmasını isteyen bazı vatandaşlar, “Bu şehirde suyu en yüksek fiyata biz kullanıyoruz ama belediyemizin böylesine güzel bir hizmetinden mahrum bırakılıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

* * *

Sosyal medyada “Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarından mis kokular geliyor” şeklinde yapılan paylaşımları “pis kokular geliyor” şeklinde anlayıp ihbar kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, bölgeye çok sayıda ekip gönderdi. Yapılan inceleme ve arazi taramalarında zerre pis kokuya ve pis kokuya sebep olabilecek unsura rastlanmadı. Dönüşe geçen ekipler, Otogar karşısındaki TARİŞ depolarından mis kokular geldiğini fark etti. Bölgeye gidildiğinde, Türkiye’nin değişik noktalarından birbirinden farklı lezzetlerin, Gastronomi ve Yemek Şenliği adı altında Aydınlılara sunulduğu görüldü. Şenliği düzenleyen yetkililer hakkında, “Aydın’ın beslenme iklimini değiştirmeye teşebbüs” şüphesiyle tutanak tutuldu.

* * *

Meclis İçişleri Komisyonu, son toplantısında Aydın İl İdare Kurulu’nun yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Kuşadası ve Didim ile dünyada önemli bir turizm markası haline gelen Aydın’ın bu alanda daha büyük ivme kazanabilmesi için Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Yedi Uyuyanlar Mağarası ve Şirince gibi önemli kültür ve turizm alanlarına sahip İzmir’e bağlı Selçuk ilçesinin Aydın’a bağlanması kararlaştırıldı. Selçuk’un Aydın’a bağlanması süreci, Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak görüşmelerin ardından kanunda yapılacak değişikliğin Resmi Gazete’de yayınlanması ile tamamlanacak. İdari bağlılığın 2022 yılı sonunda Aydın’a devredilmesi ve Selçuk’un 2023 yılına Aydın’ın 18. ilçesi olarak girmesi öngörülüyor.

* * *

Selçuk’un Aydın’a bağlanması talebinin TBMM İçişleri Komisyonu’nda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Tire Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, “Başkan bizi de Aydın’a götür” diye slogan attı. Tire’nin Aydın’a bağlanması talebine, bazı soru işaretleri bulunması nedeniyle sıcak bakılmadığı ancak Belediye Başkanı’nın halktan gelen bu talebi noktasına, virgülüne dokunmadan, hiçbir parantez açmadan Ankara’ya ileteceği öğrenildi.

* * *

Afyonkarahisar’dan Aydın’a gelen bir grup yatırımcı, şehirdeki termal turizm tesislerinde incelemelerde bulundu. Yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan altı ve yedi yıldızlı otellere hayran kalan Afyonkarahisar heyetinin, buradaki termal turizm yatırımlarının minyatürlerini kendi şehirlerinde uygulamayı planladığı belirtildi. Tropikal meyve bahçesini ve termal suyla ısıtılan aquaparkı da gezen Afyonlular, Aydın’ın bu alanda son 15-20 yılda kat ettiği mesafeyi imrenerek takip ettiklerini söyledi. Heyetteki bir yetkili, “Sizdeki termal kaynaklar 200 dereceden fazla sıcaklığa sahip. Bizimkiler 30-40 derece. Allah bu bölgeyi ayrıcalıklı yaratmış. Şehirlerinizi termal sularla bedava ısıttığınız yetmiyormuş gibi, bu güzel coğrafyada kurduğunuz jeotermal elektrik santrallerinde ürettiğiniz elektriğin bir miktarını da bedava kullanıp geri kalanını satıyorsunuz. Aydın’ı kıskanmamak ve Aydın’la rekabet etmek mümkün değil” dedi.

* * *

Daha neler neler, ne naneler, şahaneler, bahaneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.