Takip Et
  • 11 Aralık 2013, Çarşamba

Emrin olur Bayram Abi

Üç gün önceki “Altı oklu, yanı boklu” başlıklı yazımla ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Bayram İnci telefonla arayarak, genel manada yazıyı olumlu bulduklarını, fakat başlıktaki bir kelime nedeniyle yazılı bir açıklama yapma zorunluluğu hissettiklerini söyledi.

Ben de, “Eyvallah” dedim.

Her ne kadar konu Aydın Belediyesi’ni ilgilendirse de, CHP İlçe Başkanı Aydın Belediye Başkanı’nın avukatlığını üstlenmişse, cevap hakkına saygı göstereceğimi ve açıklamayı aynen yayınlayacağımı söyledim.

Bayram Başkan’ın gönderdiği açıklama şu şekilde:

“Bir yerel gazetede yazılan makalede Aydın'ın harika bir terminal binasına kavuştuğu belirtilerek Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na teşekkür edilmektedir. Otogarın avantajlarından büyük bir övgüyle bahsedilmektedir. Fakat böylesine güzel bir tesisin hemen yanında bulunan Aydın Belediyesinin arıtma tesisinin ve buradan yayılan kokunun önlenememesinin, kentin imajına büyük zarar vereceği belirtilmektedir. Otogar da arıtma tesisi de Aydın Belediyesine ait olup, her iki tesis Aydın Belediyemizin önemli projelerindendir.

Arıtma tesisinden yayılan kokunun önlenmesi için atık su tesisi ön arıtma tesisine dizayn edilmiş olup, kimyasal olarak koku giderimi yapmaktadır. Sistem Ağustos 2013 tarihinden itibaren devreye girmiştir. Belediyemizce pis kokunun giderilmesi için gereken önlemler alınmış ve alınmaktadır.

Aydın Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye olup, Partimizi temsil kabiliyetinde olan ve hizmetleriyle Aydın halkının takdirini kazanmış bir belediyedir.

Söz konusu gazetenin makalesindeki başlık Cumhuriyet Halk Partimizin Altı Ok İlkelerinin anlamı ve derinliği ile uyuşmamaktadır. Kurtuluş mücadelesi vermiş, Türkiye Cumhuriyetini kurmuş çağdaşlığı kendisine hedef edinmiş partimizin, amacı ne olursa olsun çirkin kelimelerle yan yana getirilmesi kabul edilemez. Bu ifade Partisine inanmış, Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş geniş halk kitlelerini incitecek bir ifadedir. Reyting kaygısıyla, daha fazla okunması amacıyla seçim atmosferine girdiğimiz bugünlerde bu tür incitici ifadelere Yerel Basınımızda yer verilmemelidir.”

“Emrin olur Bayram Abi” demeyi çok isterdim, ama biz sizin bildiğiniz gazetelerden ve gazetecilerden değiliz.

Haberlerimizde, yorumlarımızda neye yer verip vermeyeceğimizi, nasıl ifadeler kullanacağımızı size soracak değiliz.

Ağustos’ta devreye giren sisteme rağmen o bölgedeki koku hala önlenememişse, burada bir sorun var demektir ve bizim dile getirdiğimiz de budur.

Bizim hiçbir partiye ön yargımız yoktur. Amacım CHP’lileri incitmek değil, aksine “pis kokuyla” anılmalarını önlemeye katkı sağlamaktır.

CHP’nin ve Altı Ok’un çirkin kelimelerle yan yana getirilmesini, birlikte anılmasını istemiyorsanız, benim daha dün sabah yine Çine’den gelirken burun kemiklerimi sızlatan bu çirkinliği bir an önce önleyin.

Ya da kılavuzlarınızı değiştirin.

Çünkü kılavuzu karga olanın, burnu…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.