Takip Et
  • 21 Şubat 2022, Pazartesi

Başka Aydın’dan haberler (3)

Başka Bir Aydın’da ve yakın çevresinde, hemen her gün birbirinden ilginç ve dudak uçuklatıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Şubat ayı olağan meclis toplantısını Eşek Adası’nda gerçekleştiren Başka Bir Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, su ücretlerinde yüzde 7 KDV indirimi uygulanması tavsiyesini yeterli bulmayarak, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere su ücretlerinde yüzde 70 indirime gidilmesini, vatandaşların kademeli tarifeden etkilenmemesi için de aylık okunması gerekirken 1,5-2 ayda okunan su sayaçlarının her 15 günde bir okunmasına karar verdi. Beş gündem maddesinin geniş geniş müzakere edildiği ve neredeyse her meclis üyesinin ayrı ayrı söz aldığı toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü. Adadaki sayıları yok denecek kadar azalan eşeklerin toplantı süresince sürekli anırmalarına ise başkan ve meclis üyeleri aldırış etmedi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı, “Sürekli anıran eşekler toplantımızın ahengini bozmaya çalışsalar da biz bunu önemsemedik ve çok sesliliğin bir parçası olarak gördük. Zaten çok az sayıda kalmışlar. Hatta belediyemizce adaya her gün 100-150 kilo arpa ve 200 bağ fiğ samanı bırakılmasına karar verdik. Eşeklik bizde kalsın” dedi.

* * *

Avrupa’nın köklü kulüplerinden Liverpool’u 65 bin kişilik Zeybek Arena’na ağırlayan Aydınspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı. İngiliz ekibi bu beklenmedik mağlubiyetle büyük şok yaşarken, galibiyetin haklı gururunu yaşayan Aydınspor Teknik Direktörü Necdet Kolayer, “Bizi kolay lokma sandılar, küçümsediler. Zeybekler’in gücünü hem sahada rakibimize hem de ekranlarda tüm Avrupa ve dünyaya gösterdik” dedi.

Bir soru üzerine Kolayer, “Rakibimiz maç öncesi birçok Avrupa takımı gibi Antalya’da kamp yaptı. Onların bütün hazırlıklarını yakından takip ettik. Biz de maçta sahaya sürmeyeceğimiz oyuncularımızı Yedi Eylül Spor Merkezi’nde kampa aldık, antrenmanlar ve çift kale maçlar yaptırdık. Sahada Liverpool’a kök söktüren kadromuzu ise Paşa Yaylası Kamp Merkezi’nde sakladık ve orada maça hazırlandık. Takımımızı çok iyi saklamışız ki, bugün böylesine önemli bir zafere imza attık” dedi.

* * *

Yunanistan’ın Kuşadası’na yakın adalarındaki belediyelerde rüşvet iddiaları ayyuka çıktı. Özellikle imarla ilgili konularda yasadışı iş ve işlemler için belediye bürokratlarının yaklaşık 4-5 bin euro, yani 60-70 bin lira rüşvet aldığı, belediye başkan yardımcıları ve belediye başkanlarının işlem başına aldığı rüşvetlerin ise bu rakamların 10 katına kadar çıktığı ileri sürüldü. Gelişmeleri endişeyle takip eden Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuşadası bürokrasisinin ise benzer durumların kendi şehirlerine sirayet etmemesi için olağanüstü mücadele verdikleri öğrenildi. Diplomatik kanallardan uyarılan Yunan adalarında bu durumun devam etmesi halinde, önümüzdeki günlerde yat tekneleriyle Ege Denizi’nde bir eylem gerçekleştirileceği, Türkçe ve Yunanca “Ege’de rüşvete ve ahlaksızlığa izin vermeyiz” pankartları açılıp, sloganlar atılacağı öğrenildi. Yunan adalarındaki bu gelişmelerden de cesaret aldığı tahmin edilen bir kadının, online görüşme yaptığı Kuşadası Belediyesi’nde görevli bir üst düzey yetkiliye rüşvet teklif ettiği, onun da bu teklif karşısında çılgına dönüp “Bizden ancak bunu alırsınız!” diyerek kadına cinsel organını gösterip, görüşmeyi sonlandırdığı iddia edildi.

* * *

Kitap Kafe sayısının her geçen gün arttığı Başka Bir Aydın’da, bu hizmeti ücretsiz olarak sunan belediyeyi hazmedemeyenlerin sayısının da aynı ölçüde arttığı belirtildi. Kitabın sadece kabıyla ilgilenen ve yavaş yavaş defterleri dürülenlerin, kafasında kitap olan çok sayıda maket sipariş ettiği ve şehrin dört bir yanını bunlarla donatacağı öğrenildi. Gizli yürütülen çalışmayla ilgili “sakın beni karıştırmayın ha!” diyerek bilgiler veren bir yetkili, “Bu hamlemizi gördüklerinde ‘vay kitapsızlar!’ diyeceklerini biliyoruz. Onların kitap kafeleri varsa bizim de kitap kafalarımız olacak” dedi.

* * *

Daha neler neler, ne naneler, efsaneler, şahaneler, bahaneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.