Takip Et

SON DAKİKA

İsmail ŞENLİ

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

     

Online alışveriş, bilgileriniz ve paranızın güvende kalmasına yönelik birkaç önlem almanız kaydıyla, ucuz ve rahat bir faaliyettir. İnternet'te herhangi bir ürün satın almadan önce güvenli bir alışveriş için gerekli başlıca önlemler var.

Öncelikli olarak bilgisayarınızda virüslere ve casus yazılımlara karşı bir anti virüs programının olması gerekir. Malum bu anti virüs programları ücretli. Lisanslı olmayan anti virüs programları sizi risklere karşı tam anlamıyla korumaz. Bu yüzden lisanslı bir anti virüs programı kullanmak en mantıklısı. Tabii ki, “Ben anti virüs programına para harcamak istemiyorum ama aynı zamanda da tehlikelere karşı korunmak istiyorum” derseniz ve işletim sisteminiz Windows ise size sunulan ücretsiz Windows Defender’i kullanabilirsiniz. Bence bu sizi bazı ucuz lisanslı anti virüs yazılımlarına karşı daha iyi korur. Kendim bizzat denediğim için öneriyorum. Kullandığım ucuz lisanslı programların silemediği zararlı yazılımları, ben bu ücretsiz yazılımla çok rahat temizledim. Tavsiye ederim.

SİTE NE KADAR GÜVENLİ

Bilgisayarımızdaki güvenlik kısmını hallettikten sonra yapmamız gereken, alışveriş yapacağımız sitenin güvenli olmasıdır. Bilindik sitelerden alışveriş yapmak en mantıklısı... Bazı alışveriş sitelerinde satıcılar kendi sanal mağazalarını kurup ürün satabiliyor. Bu satıcıların fiyatları diğerlerine göre alışılmadık biçimde düşükse sahte ve düzmece olabileceğinize dair işaretler arayın. Satıcıya yönelik önceki alışverişlerde yapılmış yorumları okuyun. Bir de satıcılara verilen puanlara bakabilirsiniz. Eğer verilen puan düşükse o satıcıdan kaçınmak en doğrusu.

Satıcının sunduğu kargo seçeneklerine bakın. Kargo ücretini satıcı mı yoksa siz mi ödeyeceksiniz onları kontrol edin ve bunların sizin açınızdan makul olduğundan emin olun. Alacağınız ürünün belirli bir zamandan önce elinizde olmasını istediğiniz için teslimat süresini de araştırmalısınız. Bazı satıcıların sevkıyattan önce siparişi işleme alması zaman alır, bu yüzden teslimat süresinin ne kadar olduğunu teslimat bölümünden öğrenin.

İADE HAKKINIZ VAR

Satın aldığınız ürünü beğenmediniz, size söylenen kalitede bir ürün değilse veya sizin satın aldığınız ürünle alakası yoksa satıcıya veya sitenin müşteri temsilcisine bildirmeniz gerekir. Biz tüketiciler, hiçbir sebep göstermeden ve cezai durumla karşılaşmadan ürün tesliminden sonraki 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanabiliyoruz. Şayet ürünü iade etmek isterseniz, sitenin veya satıcının değişim ve iade konularındaki seçeneklerini öğrenin. Satıcının iade ve değişim politikalarının kontrol edilmesi önemli bir unsurdur.

Size şimdiden güvenli alışverişler ve iyi günler dilerim. 



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar