Takip Et

Ayşe YILMAZ

Çikolata lekesi

31 Ocak 2020, Cuma

     

Soğuk havalarda içmek istediğim tek şey ballı sıcak süt oluyor. Soma'nın soğuk rüzgarı da bu talebi güçlendirmek için gayet yeterli geldi. Mütevazi bir kafede kardeşimi beklerken 'sıcak ne içebilirim?' diye sordum hanımefendiye. Sadece sıcak süt var ama bal yok dedi aklımı okurcasına. Cevaba sevindim, süt var bal yok, güzelmiş alayım o vakit bir fincan...

Manisa'nın esnafı işte mütevazi ve sıcak kanlı. Bal yok diye finacanın yanına çikolata koymuş o da bir güzel fincana bulanmış. Temizlesem dert temizlemesem ayrı bir dert gibi göründü. Neyse aklımca masum bir tavırla sütü içtim sonra kendi kendime 'ne tatlı bir leke, neden beni mutsuz etsin ki' diye düşündüm. Biraz da sütü getiren Zeyneb hanımla sohbet ettim. Sorunlu bir evlilik, boşanma süreci, ikinci bir hayat, başarılar, başarısızlıklar, mutluluklar ve daha birçok şey; nasıl oldu bilmiyorum ama bu sohbet yaklaşık 7 dakika sürdü. Naif ses tonuyla 'istersen fincanı değiştireyim?' demeyi de ihmal etmedi.

Sohbetin daha tatlı olduğunu ufak bir gülümsemeyle anlattığımı düşünerek 'sağolasın Zeyneb' dedim. Sohbet ilerledikçe biraz da sabırdan bahsettik. 'Ben çok sabırlıyım, belki de bunun için birçok şeyimi kaybettim' dedi. Bir an gözüm fincandaki lekeye takıldı ve kendi kendime konuşmaya başladım sessizce.

Doğru söylüyordu, çok sabır başarısızlığı getiriyordu bence de. İstemediğin iletişimlere sabır göstermek mesela zaman kaybıydı benim için. Yoran, mutsuz eden, yük olan bir çok şeye harcadığımız sabır kendimize verdiğimiz zararlardan olsa gerek dedim. Ve bir an fincandaki çikolata lekesine elimi sürüp şekiller yaptım. Her şeyi öyle bir dokunuşla değiştirmek istercesine. Tabi Zeyneb'in anlatımlarının devam ettiğini fark ederek 'değişim öyle kolay değil Ayşe' dedim. Değişim sancısına sabır göstermeli ama o yorucu şeylere hiç de sabır harcamamalıydım. Nitekim yeni yılda değişim ve sabır ikilisine dair harcayacağım mesai için Zeyneb'e veda ederek yola çıktım. Evime, işime ve yeni başlangıçlara doğru yol aldım. 



Yazarın Tüm Yazıları

Çikolata lekesi

31 Ocak 2020, Cuma

Dizilerde metres bizde sarı çıyan

1 Ocak 2020, Çarşamba

Pek kıymetli derdim

30 Aralık 2019, Pazartesi

Naif aşkım Nisan'a veda

26 Aralık 2019, Perşembe

Tutmadığımız yasın yükü

23 Aralık 2019, Pazartesi

Sen sustun mu ki?

16 Aralık 2019, Pazartesi