Takip Et
  • 15 Nisan 2024, Pazartesi

Çocukları Sevmek

Çocukları sevmek demek benim için onlarla kaliteli zaman geçirmek, sohbet etmek ve en önemlisi bunlardan mutlu olmak demektir. Çocuğunuzla konuşmak, sohbet etmek onun dünyasına girmektir. Onun duygularını bilmek, onu tanımaktır, yeteneklerini keşfetmektir. Çocukların dünyası renklidir, neşelidir, meraklıdır. Onların dünyası sizin ilginizle, doğru davranışlarınızla, doğru cümlelerinizle daha da renklenir, canlanır, güzelleşir.

Çocuğunuzu yetiştirirken tutarlı ve olumlu olun. Net bir şekilde davranın. Çocukların sınırları zorlamaları normaldir; çünkü çocuklar çevrelerini keşfetmek, öğrenmek, sınırları denemek ve genişletmek isterler. Bu sınırın anne ve baba tarafından doğru bir şekilde konulması çocuğu rahatlatır.

Sevginizi çocuğunuza doğru bir şekilde gösterin. Her zaman size güvenmesini ve kendini güvende hissetmesini sağlayın. Siz sabırlı olun, ona da sabrın önemini, gücünü öğretin.

Her zaman empati kurmaya özen gösterin, onu da empati kurması, durumları, insanları anlaması için teşvik edin. Mükemmel değil ama mutlu,iyi, saygılı, çalışkan, sağlıklı, ahlaklı çocuklar yetiştirmek hedefiniz olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.