Takip Et
  • 27 Mayıs 2024, Pazartesi

Çocuğunuza Zorla Yemek Yedirmeyin

Çocukların sağlıklı beslenmesi ile ilgili birçok ebeveyn çesitli sorunlar yaşayabiliyor.

Bu konuda öncelikle yapılması gereken aslında çocuğunuza zorla yemek yedirmemeniz olacaktır. Çocuğunuzu yemek yemesi için zorladığınızda, ona seçme hakkı olmayan bir birey muamelesi yapmış olursunuz. Bu durum işleri daha da zorlaştırabilir ve kişiliğini oluşturma evresindeki çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Zorla yemek yedirmek, yemeyi reddetmesine ya da yiyeceklere karşı negatif duygular geliştirmesine neden olabilir.

Beslenme alışkanlıklarını bozup, özgüvenini etkileyebilir.

Peki, ebeveynler nasıl davranmalı?Çocuğunuz için sağlıklı bir sofra hazırlayın ve ailecek yemeğinizi yiyin .Yemek saatleri konusunda net olun ve sınır koyun.Çocuğunuz o öğünü yemek istemezse, ona sakin kalarak bir sonraki öğüne kadar başka bir şey yiyemeyeceğini söyleyin. Geri adım atmayın.

Çocuklar önüne net sınırlar koyulduğunda kendi seçimiyle, istediği kadar aldığı yemeğini bitirecektir. İhtiyacına göre bazen az, bazen çok yiyebilir. Çocuğunuzun kendi ihtiyaçlarını keşfetmesine ve beslenmeyle olumlu ilişki kurmasına izin verin. Siz de sağlıklı beslenerek çocuğunuza iyi birer örnek olun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.