Takip Et
  • 20 Mayıs 2024, Pazartesi

Çocuklarda Beslenme

Yediğimiz yiyecekler ile hareketlerimiz, gelişimimiz, sağlığımız arasında çok önemli bir bağ vardır. Özellikle gelişen dünya düzeni ile birlikte evlere en sık alınan ürünlerin başında hazır gıdalar gelmektedir. Ancak hemen her üründe olduğu gibi hazır gıdaların da bir takım bilimsel olarak kanıtlanmış zararları bulunur. 
Paketli hazır ürünler katkı maddesi ve gıda boyası içerdiği için alerjik reaksiyonların yanı sıra, ileriki dönemde kalp ve damar, diyabet, mide ve bağırsak hastalıklarına, hormon bozukluklarına ve obeziteye neden olabilir. Bu hastalıklar da hareketlerimizi sınırlandırır ve günlük hayatımızı olumsuz etkiler.Çocukların gelişimlerini de hazır paketli gıdalar olumsuz etkileyecektir. Çocuklar gelişim çağında oldukları için beslenmelerine ailelerin dikkat etmesi gerekir.  Hazır paketli gıdalarla beslenme çocuğu enerjisini atacak hareketlere yönlendirir.  Çocuk ister istemez 

farklı farklı bazen tehlikeli olabilecek hareketler de yapabilir. Bu nedenle paketli ve hazır gıdalarla çocuklar beslenmemelidir. Ailecek yenilen yemekler de çocuklarınızın  sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması için olumlu yönde etkilidir. Tabii ebeveynler olarak siz de sağlıklı beslenerek çocuğunuza olumlu bir rol model olmalısınız. Sabah kahvaltısı özellikle çocuklar için oldukça önemli bir öğündür. Kesinlikle geçiştirilmemesi gerekir. Sabah kahvaltısında çocuğunuzun eline hazır yiyecekler verip geçiştirirseniz, kendiniz de aynı şekilde beslenirseniz çocuğunuz  sağlıklı yiyecekleri sevemez ve yiyemez. Ağaç yaşken eğilir bu nedenle sağlıklı beslenme alışkanlığı için de küçük yaşlardan itibaren çocuğunuzun beslenmesine özen göstermeniz önemlidir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.