Takip Et

Ferhat CİRİT

'' Evde Oturan Ölür''

18 Ocak 2018, Perşembe

     

‘Aydın’da da yapacak hiçbir şey yok canım’ bu cümleyi binlerce kez duydum 16 yıllık Aydınlı olarak ve binlerce kez kurdum da. Aydın Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bence de evet ama gerçekten çoğu zaman ‘’Aydın’da yapacak hiçbir şey yok’’ ee yok diye hiçbir şey yapmadan evden işe, işten eve gidip gelmek doğru mu? Değil!

Mesela bugün Haldun Dormen’in Kibarlık budalası oyunu var Şükran Güngör sahnesinde Göksel Kortay gibi de bir partneri var. Moliere’in bu eğlenceli oyunu ustaların elinde ne hale gelmiştir siz düşünün. Allah uzun ömürler versin bu değerli oyuncuları artık her zaman izleme fırsatı bulamayabiliriz kısacası bu fırsat kaçmaz. Biletler tükenmemişse bir göz atın ve bir yakınınızla gidin bu oyuna mutlaka. Onun dışında 2 Şubat tarihinde ‘’Kadın aklı erkek aklı’’ adlı bir oyun da geliyor ve yine büyük usta Dormen’in çok sevdiğim bir diğer oyuncu Kerem Atabeyoğlu’yla oynadığı ‘’Bir Zamanlar Gazinoda’’ oyunu var. Onun da tarihi 24 Şubat ki Kibarlık Budalası’ndan çok daha keyifli olacağına inanıyorum bu oyunun.

Aydın sanata değer veren bir şehir olmuştur her zaman çok iyi tiyatrocular çok iyi oyuncuların yolu geçmiştir geçmeye de devam edecek seyirci oldukça. Çok daha sık gelse bu güzel oyunlar biz de fırsat buldukça gitsek pek daha iyi olur elbette.

Sinemayı da unutmamak lazım tabii . Cem Yılmaz’ın devam filmi Arif v 216 şu sıralar en çok izlenen film. Gora ve Arog’un başarısını ikiye katlayacağı düşünülen filme henüz gitmedim ben ama gidenlerden iyi yorumlar da duydum kötü yorumlar da. İtiraf edeyim Cem Yılmaz’ın son zamanlardaki işlerine bakınca çok değil ama inceden bir hayal kırıklığı duyacağım gibi geliyor bu filmde. Neyse ama siz bana bakmayın ki ben de bunları dememe rağmen heyecanla gidiyor olacağım filme. Benim aslında beklediğim film Ali Atay’ın yönetmenliğini yaptığı ‘’Ölümlü Dünya'’ filmi. Film 26 Ocakta vizyona girecek. Fragmanı son zamanlarda izlediğim en acayip filmi izleyecekmişim izlenimi bıraktı bende. Oyuncu kadrosunda ise yok yok. Komik ve aksiyon dolu bir film bizi bekliyor. Tavsiyemdir gidin sevgili okurlar.

Kısacası ‘’Aydın’da bir şey yok’’ diye bir şey yok aslında biraz haksızlık ettim yahu pek ala gezilecek yerler de var, soğuk yağmurlu günlerde vakit geçirilecek etkinlikler de. ‘’Evde oturan ölür’’ demişler. Evinizi sevin ama tıkılı kalmayın. İyi seyirli günler diliyorum. 



Yazarın Tüm Yazıları

'' Evde Oturan Ölür''

18 Ocak 2018, Perşembe

‘’NE GÜZELDİR YOLLARDA OLMAK ŞİMDİ ‘’

11 Ocak 2018, Perşembe

Mutlu Olmak Varken

4 Ocak 2018, Perşembe

“İMPARATOR”

29 Aralık 2017, Cuma

''Bana Ancak Sabahları Telefon Edebilirsiniz.''

24 Aralık 2017, Pazar

Bırak Bu Ağızları Hocam

14 Aralık 2017, Perşembe

''ÖYLE DEĞİL Mİ DOKTOR ?''

10 Aralık 2017, Pazar

Türkçesi Var Kardeşim

7 Aralık 2017, Perşembe