Takip Et

SON DAKİKA

Ferhat CİRİT

“İMPARATOR”

29 Aralık 2017, Cuma

     

Yeni yıla girerken yeni yıldan beklentilerim, 2017 nasıl geçti gibi bir yazı yazacaktım ancak vazgeçtim. Bu hafta da futbolla ilgili yazayım dedim. Hep edebiyat, kültür – sanat olmaz. Biraz da içimdeki Türk insanına sesleneyim.

Süper ligin ilk yarısını geride bıraktık. Çok da lezzetli bir ilk yarı izlemedik doğrusu. Beşiktaş istenileni veremedi. Fenerbahçe bildiğiniz gibi başladı. Başakşehir yine acaba bu sene ipi göğüsleyecekler mi dedirtse de çok sürmeyecek zirveden inişleri bence. Ve Galatasaray güçlü kadrosuyla göz doldursa da futbol bilgisi zayıf olan bir teknik direktörle başladıkları için kafalarda soru işaretleri bıraktı ve nihayet ‘’İmparator’’ geldi Cimbom yine şahlandı. Ligin değerlendirmesini yapmayacağım bahsetmek istediğim bir kişi var aslında. Fatih Terim… Yılların futbol adamı. Takımını en iyi gazlayan, en iyi motive eden teknik adamların başındadır kuşkusuz.Türk futboluna katkısı da yadsınamaz. Fakat zedelenmiş imajını Galatasaray taraftarı çoktan unutsa da diğer takımın tarafları pek unutacak gibi görünmüyor. Kebapçı meselesinden bahsediyorum hani eşini dostunu toplayıp Alaçatı’da karizmayı çizdirdiği kebapçı canım. Hatırladınız değil mi? Kendisini yerli Don Corleone olarak bilirdik ama gelin görün ki gücü, kudreti Kebapçı Selahattin’e yetmedi bizim İmparator’un. Hani yazmıştı ya ‘’Nerede kalmıştık’’ diye Twitter’da. Söyleyeyim, kebapçıda kalmıştık İmparator kebapçıda. Bu hadisenin izleri biraz daha sürer tahmin ediyorum. Evet bu olay herkesin başına gelebilirdi. Ama Sen Fatih Terim isen binlerce insanın gıpta ile baktığı – neden öyle baktıklarına anlam veremedim hiçbir zaman – bir spor adamıysan böyle bir şey ile gündeme gelemezsin. Kebapçının heykelini dikip olayı abarttılar daha sonra o da ayrı bir mesele. Türk insanı işte. Terim’in imajı aslında ilk kez bu olayla değil sürekli ahkam kesen, böbürlenen İtalyan tavırlarıyla da zedeleniyordu yıllarca. Bu benim fikrim. Tıpkı dünya yıldızımız Arda’nın uçakta gazeteciyi tartaklaması gibi. Arda bir kesim tarafından sevilmezken bu olay da tuz biber olmuştu. Beşiktaş taraftarıyım diye yazmadım bunları inanın. ‘’Efendi Beşiktaş’’ algısını da ufaktan zedeleyen hadiseler yaşandı çünkü. Övecek hevesim yok onun için.

Bağlayacak olursa futbol, biz Türk insanı için önemli bir mesele. Zaten ekranda gördüğümüz kişiler yeterince riyakar, kavgacı, yaygaracıyken en azından eğlencemiz olan sporda, futbolda böyle olaylara rastlamak istemiyoruz. Bu Hayattaki en değerli şeylerden biri tevazu. Elden bırakmamalı.

Güzel bir sene yaşayalım, yeni yılınız kutlu olsun.



Yazarın Tüm Yazıları

'' Evde Oturan Ölür''

18 Ocak 2018, Perşembe

‘’NE GÜZELDİR YOLLARDA OLMAK ŞİMDİ ‘’

11 Ocak 2018, Perşembe

Mutlu Olmak Varken

4 Ocak 2018, Perşembe

“İMPARATOR”

29 Aralık 2017, Cuma

''Bana Ancak Sabahları Telefon Edebilirsiniz.''

24 Aralık 2017, Pazar

Bırak Bu Ağızları Hocam

14 Aralık 2017, Perşembe

''ÖYLE DEĞİL Mİ DOKTOR ?''

10 Aralık 2017, Pazar

Türkçesi Var Kardeşim

7 Aralık 2017, Perşembe