Takip Et

İsmail ŞENLİ

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

     

4.5G'nin hayatımıza girmesiyle internete bağlanma hızımız on katına çıktı. Tabii bu 4.5G'nin getirdiği en önemli yenilik, bunun yanında getirdiği başka yenilikler de var. Bunlardan biri de VoLTE (Voice over LTE) hiç kuşkusuz. Nedir bu VoLTE, ondan bahsedelim.

VoLTE, kısaca 4.5G internet protokolünü kullanarak daha kaliteli ses, video ve veri transferi yapmak diyebiliriz. Böylece cep telefonunda daha net ses ile iletişim oranı artacak. Şu anda cep telefonuyla görüşme yaparken karşı tarafa giden ses tonumuzdaki gerçeklik, yüzde 30'dan yüzde 90'a kadar çıkacak.

PEKİ VoLTE İLE HAYATIMIZDA NE DEĞİŞECEK?

VoLTE ile hayatımızda ne değişecek kısmına geldiğimizde, birini ararken aynı zamanda neden aradığınızı sms olarak gönderebileceksiniz; Örneğin geç saatlerde telefona bakmadığını bildiğiniz bir arkadaşınızı sabaha karşı arıyorsunuz, arkadaşınız "Sabahın köründe ne istiyor acaba?" deyip telefonu açmayabilir. Onu ararken gerekçenizi aynı anda yazarsanız aramanıza o zaman cevap verebilir.

Görüntülü konuşma esnasında ekranda karşılıklı çizimler ve tarifler yapabilirsiniz. Bu adres tarifi olabilir bir nesnenin özellikleri olabilir ya da onu sevdiğinizi göstermek için kalp çizmiş olabilirsiniz.

Videolu görüşmeler HD kalitesinde olacak. Şu an kullanılan görüntülü konuşmalara dikkat ettiyseniz kendi görüntünüz net karşı tarafın görüntüsü bulanıktır. Bu teknoloji ile karşı tarafa sizin, size karşı tarafın görüntüsü HD formatta iletilecek. Bu da bizlere sevdiklerimizi daha net görmemizi sağlayacak.

Mp4 formatında 4, hatta 5 kanal ses transferi. Aslında bunu denemiş olmalısınız . Whatsapp üzerinden telefon görüşmesi yaptıysanız ses kalitesini de fark etmişsinizdir. Bu teknoloji ile telefon görüşmeleri de bu kalitede olacak.

Çağrı merkezlerinde sesli tanıma sistemleri yaygınlaşacak . Şu anda annenizin kızlık soyadına kadar inen güvenlik soruları kalkacak ve sesli tanıma sistemleri tam olarak oturacak . Hazırda kullanılan sesli tanıma sistemleri de var ama şu anda yok kadar az. Bu teknoloji ile daha yoğun kullanılabilecek.

Adres paylaşma devri başlayacak, Google Maps'in dile getirdiği adres paylaş özelliği ile bir yandan telefonla görüşürken bir yandan harita üzerinde adres paylaşımı yapabileceksiniz.

Hayatla bağlantınızın kopmaması dileğiyle hepinize iyi pazarlar sevgili Denge okurları. 



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar