Takip Et

SON DAKİKA

İsmail ŞENLİ

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

     

1 Nisan itibari ile 4.5G hayatımıza girmiş bulunuyor. Neydi bu 4.5G muhabbeti önce bunu bir hatırlatayım, bilmeyenler ve merak edenler olabilir. 4.5G cep telefonlarından yüksek hızlı internete bağlanmamıza olanak sağlayan yeni nesil internet türü. 3G ile saniyede en fazla 28 Mbps'lik bir hız ile bağlanırken. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede en fazla 375 Mbps’ye artacak.

4.5G’yi kullanmak için Öncelikli olarak telefonumuzun ve sim kartımızın uyumlu olması şart. Telefonu uyumlu olmayan maalesef telefonunu 4.5G’ye uyumlu olanı ile değiştirmek zorunda. Operatörler şu an 4.5G’ye uyumlu sim kartları ücretsiz değiştiriyor. Hat sahibi iseniz operatörünüzün bir bayisine gidip sim kartınızı ücretsiz değiştirebilirsiniz.

FATURALARA NE OLACAK?

"4.5G ile birlikte faturalarımız artacak mı" sorusu... 4.G ile aynı paraya daha fazla internet kotası satın alabileceksiniz. Mesela şuan 3G'de 3GB internet için 30 TL ödüyorsunuz diyelim. 4.5G ile 5GB internet için aynı parayı ödeyeceksiniz. Ancak buna rağmen faturalar artacak diyebiliriz. Çünkü daha çok veri harcayacağımız için daha yüksek kotalı internet paketleri satın alacağız. 10-15 GB paketlere ihtiyaç duyduğumuzda da daha çok ödemek zorunda kalacağız.

AMAN DİKKAT!

Bazı tarifelerin internet paketlerinde kotanız dolsa bile internete bağlanmaya devam edilebilme durumu var. Bu da tarife dışı kullanıma yansıyacağı için sürpriz faturalarla karşılaşabilirsiniz. Arada sırada internet kotanızın ne kadar kaldığını kontrol etmeyi unutmayalım. Ya da akıllı telefonlarda internet sınırlama kısmından kotamız kadar bir sınır belirlersek kısa yoldan sorunu çözmüş oluruz.

BANKA ŞİFRELERİ İÇİN DİKKAT

Hatırlatmakta istediğim bir diğer husus 4.5G’li sim kartlarını yeni alan kullanıcılar bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bunun sebebi de internet ve mobil bankacılık uygulamalarına giriş için kullanılan tek kullanım şifrenin tek bir SIM kartla eşleştirilmesi. Birçok banka internet sitelerinin ana sayfalarından bilgilendirmeler paylaşarak müşterilerine konu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgilere göre tek kullanımlık şifrenin size gelmemesi durumunda, müşterisi oldukları bankanın telefon bankacılığını araması, ATM’lerde şifre işlemleri menüsünde yer alan ‘SIM kart bloke kaldırma’ adımını kullanması veya doğrudan şubeden destek alması gerekiyor.

4.5G hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Unutmayalım ki internet bağlantımız kopabilir, asıl önemli olan hayattan kopmamak. Hepinize iyi pazarlar.



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar