Takip Et

SON DAKİKA

İsmail ŞENLİ

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

     

Ülkemiz geçtiğimiz Aralık ayının 14’ünde tarihinin en büyük ve kapsamlı siber saldırısına maruz kaldı. Yetkililer bu saldırının Türkiye’ye yönelik en büyük ve kapsamlı siber saldırı olduğunu söylerken, dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous da saldırıyı kendilerinin yaptığını belirtti.

Yapılan saldırılar sonucunda Türkiye'nin internetteki imzası olan “.tr” uzantılı çoğu siteye erişim sağlarken sıkıntılar yaşadık.

Peki ülkemiz siber saldırılara karşı hazırlıklı mı? Gördüğümüz kadarıyla hazırlıklı değil. Ama Ayyıldız Team adında Türk hacker grubu Anonymous’a gereken cevabı verdi. Anonymous, kurulduğu günden beri ilk defa hacklenemez dediği resmi sitesi anonymoushackers.org'un kontrolünü kaybetti. Siteye girenler 'Ayyıldız Tim Siber Ordusu tarafından hacklendiniz' yazısıyla karşılaştı. Ayyıldız Tim'in Kurucusu 'Cedkan Bir Yafes' "Türk devletini küçük düşürmeye çalışanlara dersini verdik" dedi ve Türkiye’yi gururlandırdı. Bu ülkenin siber ortamda sahipsiz olmadığını herkese gösterdi.

Bazı ülkelerin resmi olarak hacker askerleri mevcut. Bu devletler bu hacker askerleri kendi bünyesinde yetiştiriyor ve kendi hacker ordusunu kuruyor. Mesela Kuzey Kore. Kuzey Kore’de internet kullanımı yasak ama yaklaşık olarak 3000 hacker asker olduğu tahmin ediliyor.

Ülkemizde de böyle bir siber ordu birimi olmak zorunda. Bu orduya da devletimiz her türlü desteği vermeli. Böyle bir ordu ile ülkemize yönelik siber saldırıları geri püskürtüp gereken cevabı vermemiz gerekir. Yoksa gelecekte ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bankacılık sistemimiz çökebilir, resmi kayıtlar başkalarının eline geçebilir. Bu da ülke ekonomimizin ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olabilir.

Sonuç olarak yetkililer, devletimize yönelik siber saldırılara karşı acilen gerekli tüm önlemleri almalıdır. Yoksa şuan bize hizmet eden internet, ülkemize zarar vermek isteyenlere hizmet etmesin. Sağlıcakla kalın.



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar