Takip Et

SON DAKİKA

Ferhat CİRİT

‘’NE GÜZELDİR YOLLARDA OLMAK ŞİMDİ ‘’

11 Ocak 2018, Perşembe

     

Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi hemen her insan sever. Ben de severim tabii ama gezmeyi seven, haftalarca, aylarca plan yapıp nihayetinde bir şekilde vazgeçen de benim. Bu huyumdan nefret ediyorum. Size kendimi şikayet edeyim biraz. Hayallerim var sizler gibi. Fırsatlarım da oluyor ancak genelde bir bahane bulup ya erteliyor ya da vazgeçiyorum. Ölmeden önce yapılacaklar listem çok kabarık sayılmaz. En üst sıralarda da bir yatla Yunan adalarına gitmek var. Yat kısmı biraz zorlayabilir beni ama ‘’Yunan adaları şurası gidilir’’ diyorum her seferinde ancak çok geçmeden zaman ve parayı bahane edip başka bir yaz ayına erteliyorum bu basit ama büyük hayalimi. Gezip görmenin seyahat kısmı sanırım beni biraz yoran. Aslında uzun otobüs yolculuklarına küçüklüğümden beri alışkınım 13 -14 saatlik yollar gittim -24 saati yolda geçen arkadaşlar da tanıdım affına sığınıyorum onların- bir türlü sevemedim yolda olmayı hantal vücudum izin vermiyor bazı şeylere n’aparsın. Çalışmalarım var bu huyumu terk etme yönünde yakında görürsünüz umarım.

Ben her şeye rağmen yeni yerler görmenin, yeni insanlar tanımanın şansına inandım hep hatta yeni bir şehirde yaşamak heyecan verici ve umut dolu bir şey bana kalırsa. Örneğin bu yaz askerde olacağım dört nala gitmeyeceğim yalan yok. Fakat orada tanışacağım yeni insanlar bile benim hayatımı bambaşka bir yöne çevirecek belki de.

Tanrı zaman zaman insanın elinden tutar ya da bir göz kırpar bazıları görür bazıları görmez bazıları ise görüp de görmezden gelir. Siz siz olun hayattan bir anlam, tat çıkarmaya bakın. Gezin, alın sevdiğinizi yanınıza, yol sizi nereye savurursa oraya savrulun. Vurun yollara kendinizi. Yeni insanlar tanımak şanstır her zaman iyi ya da kötü kullanmak sizin elinizdedir. Para denilen pis şey her zaman kazanılır yeter ki sağlık, huzur olsun hayatınızda. Korkmayın hayattan onu bir kere yaşayacaksınız. Yollarda olun üşenmeyin ben gibi.

Bu arada paylaşmadan edemeyeceğim benim Yunan adalarına gitmekten sonraki en büyük hayalim: Canlı olarak Bodrum’da Fedon dinlemek.

 

Haa bakın ne demiş Orhan Veli...

Heeey!

Ne duruyorsun be, at kendini denize:

Geride bekleyenin varmış, aldırma;

Görmüyor musun, her yanda hürriyet;

Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;

Git gidebildiğin yere... 



Yazarın Tüm Yazıları

'' Evde Oturan Ölür''

18 Ocak 2018, Perşembe

‘’NE GÜZELDİR YOLLARDA OLMAK ŞİMDİ ‘’

11 Ocak 2018, Perşembe

Mutlu Olmak Varken

4 Ocak 2018, Perşembe

“İMPARATOR”

29 Aralık 2017, Cuma

''Bana Ancak Sabahları Telefon Edebilirsiniz.''

24 Aralık 2017, Pazar

Bırak Bu Ağızları Hocam

14 Aralık 2017, Perşembe

''ÖYLE DEĞİL Mİ DOKTOR ?''

10 Aralık 2017, Pazar

Türkçesi Var Kardeşim

7 Aralık 2017, Perşembe