Takip Et

SON DAKİKA

Mürsel Acay

Her kışın sonu bahardır

21 Kasım 2018, Çarşamba

     

Bir kapı kapanır bir kapı açılır. Yeter ki umutlar yitirilmesin… Her derdin bir çaresi vardır. Allah dert vermişse, derman da vermiştir. Ancak her zaman sabırlı olmak gerek.

Kızarsın, öfkelenirsin ama zaman her şeyin ilacı. Ansızın, düşünmeden verilen kararlar bazen zarardır. Öfkeyle kalkan zararla oturur derler ya. Bu çok doğru bir söz. Başımıza gelen bir bela, bir musibete karşılık ani ve öfkeli hareket etmemek lazım. Aklıselim düşünülerek verilen kararlar daha iyi sonuçlar doğurur genellikle. Aslında her kışın sonu bahardır sözünü düşünerek sabretmeli. Yaz biter, Kış gelir, ama Kış’ın sonu bahardır. Yaz bitti , kış gelecek. Ama bunun bir de baharı vardır.

Bahar demişken, her mevsimin ayrı bir tadı ve hazzı vardır. Ama bana göre bahar bambaşkadır. İnsan bir hoş olur. Sanki ciğerleri hava dolar. Çekersin içine içine . Doldurursun ciğerini bol oksijenle. Bir oh çekersin, sanki yeniden doğmuş gibisin.

Çıkarken, kapıyı asla öfke ile çarpma. Ya çıkarken kapıyı öfkeyle çarptığın yere bir gün yolun düşerse…İşte o zaman yüzün kalmaz bakmaya. Öfke, hiddet niye, aklıselim düşünerek davranmak varken. Kış’ın sonu bahar olsun diye öfke ve hiddete yer yoktur. Merhem gibi olacak yüreğin, mum gibi olacaksın. Manevi yönünü güçlendirmek için adımlar atacaksın. Yüreğinin sesini dinleyip, aklını kullanacaksın. Akıl ve yürekle yaşayacaksın.

İşte sıkıntılı anları da böyle karşılamak gerek. Sabırla, metanetle…Zamana bırakarak. Bir de bakıyorsun ki zaman gerçekten ilaç gibidir. Zamanla unutursun. Her gün sana daha güzellikler gösterir. Her gün başka bir umut, her gün başka anlar…Güneş elbet bir gün sana doğacak. Elbet günler aydın olacak. Tabi ki zor günde dostlarla, sevenlerle, maneviyatla hemhal olmak gerek. Zor günde varken, iyi günde de var olmak gerek. İyi gün kötü gün dostu gibi.

Aslında çaresiz değilsin. Çare sensin derdine. Ya sabır çekerek, güzel günleri düşünerek, yaşamın tadına vararak çare olursun kendine. Sevdiklerine sımsıkı sarılarak, pozitif düşünerek yaşamına anlam katarsın. Yaşamın anlamı eşimiz, çocuklarımız, sevgilimiz bazen de dostlarımızdır. ‘Yaşamın anlamı sensin’ dediklerimiz mutlaka vardır. İşte yaşamın anlamlarını da yaşamına kat, keyfine doyulmaz o zaman hayatın.

*****

Zemheri soğuğu daha görmedin sen

Yürü de gör dağların eteklerinde

Gör ki karlı dağın boranı üşütmesin seni

Ten üşüsün, ama yürek baki kalsın, kendi sıcaklığında



Yazarın Tüm Yazıları

Sen tebessüm et yeter

29 Nisan 2020, Çarşamba

Türkiye’de yaşamak varmış

16 Nisan 2020, Perşembe

Gönüllere dokunanlar

5 Aralık 2019, Perşembe

Her kışın sonu bahardır

21 Kasım 2018, Çarşamba

Havalar soğuyor, yürekler soğumasın

5 Kasım 2018, Pazartesi