Takip Et
  • 15 Haziran 2024, Cumartesi

Trafik

Aydın'da trafik yoğunluğu son yıllarda giderek arttı. Dün, ülke genelinde Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda öğrenim gören yirmi milyona yakın öğrencinin karne alması ve önümüzdeki haftanın da dokuz günlük bayram tatili ilan edilmesi nedeniyle son bir kaç günde Aydın'daki trafik çilesi iyiden iyiye başka bir boyuta ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Aydın-İzmir Otoyolu'nda yürütülen bakım çalışmaları kapsamında bir süre Germencik gişeleri kapatılmış ve sürücüler İncirliova üzerinden kara yolunu kullanmak zorunda kalmıştı. Son günlerde yalnızca Aydınlıların değil, Aydın şehir merkezi üzerinden Didim, Kuşadası, Söke, Bodrum ve Milas gibi tatil beldelerine gitmek için bu yolu kullanan yolcuların da sayısındaki artış ile trafik yerli halk için de çileye dönüştü.

 

Bundan on- on beş yıl öncesine kadar beş-on dakikalık bir ulaşım mesafesi olan Efeler-İncirliova istikameti bugünlerde yarım saatte bile kat edilemiyor. Bunda Efeler'deki konut yerleşimlerinin şehrin batı yönünde ve İncirliova'ya doğru gelişmesi ve buna bağlı olarak işi, okulu, çalıştığı kurum ya da kuruluş Efeler'de bulunan birçok kişinin de ikamet için İncirliova'yı tercih etmeleri de etkili oldu. Bu nedenle, her gün şehir içinde yaşanan trafiğin kat be kat fazlası her gün İncirliova istikametinde yaşanmaya devam ediyor. Hem şehir içi hem de bu bölgedeki trafikten kaçmak isteyenlerin de tercih ettiği otoban bağlantı yolunda ise her gün ya bir kaza ya bir yol çalışması ya da beklenmedik bir durum nedeniyle aksaklıklar yaşanıyor.

 

Son olarak dün akşam saatlerinde Aydın-İzmir Otoyolu'nda LPG yüklü bir tırın devrilmesi kilometrelerce araç kuyruğu oluşmasında neden oldu. Tırın gaz yüklü olması nedeniyle basit bir trafik kazasındaki şekilde müdahale edilemiyor olması yanma ve patlama riski nedeniyle güvenlik önlemlerinin genişletilmesi nedeniyle bölgede trafiğin normale dönmesi gecenin ilerleyen saatlerini buldu. Bu süre zarfında otobana giriş ve çıkışlar kapatılırken mahsur kalan araçlar da tahliye edilmeye çalışılsa da şehirlerarası otobüsler, bayram tatilini Ege'de geçirmek isteyen tatilciler ve Aydın'da evine ulaşmaya çalışan insanlar saatlerce yolda kaldı. Otoyoldan çıkabilen araçlar bu kez Efeler'de merkezi noktalarda da uzun araç kuyruklarına neden oldu. Olayın can ve mal kaybına neden olmadan kontrol altına alınması yüreklere su serpse de Aydın'daki trafik sorununu bir kez daha gözler ününe serdi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.