Takip Et
  • 30 Nisan 2024, Salı 10:13

Kuş Bakışı programı başlıyor

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programının konuğu Sosyolog – Hukukçu Zekai Savaşlar oldu. tvDEN ekranlarında bundan böyle vatandaşlardan gelen sorulara direkt cevaplar verilecek olan yeni program formatı hakkında bilgi veren Zekai Savaşlar “Bütün televizyonlar bir mevzuyu alıyor, her kanalda tartışıyorlar, kendi fikirlerini söylüyorlar. Çoğu da kehanette bulunuyor. Çoğu çıkmıyor, vatandaşın da kafası karışıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda karar veremez hale geldi insanlarımız. Bir dezenformasyon ve algı yönlendirmesi söz konusu” dedi.

Günümüzde sosyal medya başta olmak üzere tüm medya kaynaklarından farklı düşüncelerin halka sunulduğunu ifade eden Savaşlar, “Sosyal medyaya birisi diyor ki ‘altın düşüyor’ öteki ise ‘çıkıyor’ diyor. Birisi ‘altın yükselecek’ diyor, birisi düşecek diyor. Şimdi vatandaşın cebinde üç-beş kuruşu var, veya altını var. Ne yapacağını şaşırıyor halk. Bir algı yönlendirmesi yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Emin Aydın da “Sosyal medyanın yaygınlaştığı, dünyanın küresel bir köye dönüştüğü ortamda, bizim gibi konvansiyonel medyaya, geleneksel medya kuruluşlarına da düşen görev sanki bir noter vazifesi. Yani bilgi doğrudur ya da değildir diye teyit eden, insanların sosyal medyada birisi ‘altın düşüyor’ biri ‘çıkıyor’ derken aslında gerçeğin ne olduğunu bulması gerektiği yer bizler olmalıyız diye düşünüyorum” diye konuştu.

tvDEN’de yayınlanacak olan “Kuş Bakışı” isimli yeni programın yeni dönemde yayında olacağı, Gazeteci Emin Aydın ve Hukukçu-Sosyolog Zekai Savaşlar tarafından vatandaşlardan gelen soru ve sorunların masaya yatırılacağı kaydedildi. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.