Takip Et

SON DAKİKA

SERHAN SEYHAN

SPK BU SATIŞIN NERESİNDE…

27 Aralık 2021, Pazartesi

     

Yoğun bir gündem eşliğinde 1 yılı aşkındır tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın’la haftada bir gün Baş Başa programında Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve Başkanı ile ilgili iddialara yer verdiğimiz programlar yapıyoruz. O kadar çok talep ve istek görmesi sonucunda bu iddiaları Denge Medya Grup'un şahsıma yazma imkanı tanıdığı köşemde de dile getirmeye başladım. Yani gerçekleri evire çevire şahsi ikbalimizi kurtarmak için değil. Halkın menfaatleri adına tepeleye tepeleye tüm gerçeklere yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını kamuoyunun projektörü ile aydınlatıyoruz.

İşte bu öngörüler çerçevesinde değerlendirme yaparken Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin yaklaşık 7 yılda yaklaşık 250 milyon liradan fazla zarar ettiği söylendiği ortamda Sayıştay raporunda sadece şirketlerden bir tanesi olan İmar A.Ş isimli şirketin geçtiğimiz 7 yılda 58 milyon lira üzerinde zarar ettiği ve bu zararın yaptığı hizmetten kaynaklı değil değişik sponsorluk anlaşmalarından kaynaklandığını öğrendik. Hatta öyle ki Sayıştay eleştirisini bir adım öteye taşıyıp şirketin ivedilikle tasfiye edilmesi gerektiğini bile belirtiği bir rapor çıkmış ortaya. Yani sevgili okurlar Aydın Büyükşehir Şirketi Batan Geminin Malları olmuş. Yağmalamayanı kalmamış deyim yerindeyse!!! Neredeyse şirketlerle ilgili her eleştirimin konusu olan ve bu şirketler Özlem Çerçioğlu’nun aile şirketi olsa bu şekilde zarar etmesine müsaade eder miydi söylemi olmuştur.

Elbette Hayır…

Hatta zararı bırakın kalem oyunlarıyla nasıl kazanç elde ederlerdi hep birlikte inceleyelim. İnceleyelim ki Halkın Yüz Milyonları çar çur olurken Aile şirketleri nasıl bir kalem oyunuyla Zenginliklerine Zenginlik katıyor hep birlikte öğrenelim. Şimdi konuya şöyle başlayalım. Jantsa Halka arz edilmiş yönetimi Çerçioğlu ailesinde bulunan aile dışında iki yönetim kurulu üyesi bulunan birisi Büyükşehir belediye Başkan Vekili olan Evrim Karakoz’un ortağı Bekir Turan İnesi diğeri ise bir başka Büyükşehir Belediye Başkan vekili sıfatını kullanan Barış Altıntaş’ın eşi Merve Alpargun Altıntaş’tır. Yani ne kadar organik bağlarla yönetilen bir şirket olduğunu anlamanız adına yönetim kurulu yapısını yazıyorum. Buraya kadar her şey kendi minvalinde ilerlerken 19/03/2021 tarihli olarak bir SPK bildirimine rastladım. Bildirim Jantsa A.Ş.’nin Maddi Duran Varlık satımı ile ilgiliydi. 29/01/2014 tarihli olarak alınan Jantsa Yönetim kurulu kararıyla İzmir ili Konak İlçesi 1251 Ada 5 parselde bulunan kargır depo olarak kullanılan eğitim alanı imarı bulunan 1089 m2 arsalarını 5 Milyon 690 bin liraya 1 milyon 690 bini peşin 4 milyon lirası 90 gün vadeli olarak halka arz edilmemiş sahibinin Çerçioğlu ailesi fertlerinden oluşan Nysa Akaryakıt A.Ş’ye satılmasını karar verdikleri bildirilmiştir. Ne var ki bunda adam bir cebinden almış diğer cebine koymuş diyenleriniz olabilir. Lakin o bir cepten alıp diğer cebine koyana kadar bir illüzyonist profesyonelliği ile neler kaybolmuş yada kazanılmış onları da anlatmak lazım ki belediye şirketlerini yüz milyonlarca zarar ettiren Özlem Çerçioğlu’nun Ailesinin tek kalemde kendi aile şirketlerine ne kazandırdığını ortaya koyabilelim.

Şimdi satış kararı alan arsa sahibi şirket Çerçioğlu ailesinin yönettiği halka arz edilen ve 1000 üzerinde ortağı bulunan bu şirketin sattığı İzmir ili konak ilçesinde ki bu arazi nasıl altın yumurtlayan bir tavuğa dönüşmüş ve bu altın yumurtlayan tavuk nasıl sadece aile efradının sahibi olduğu şirkete devredilmiş onu inceleyelim. Evet satan şirket Çerçioğlu ailesinin yönettiği 1000 ortaklı Jantsa’dan sadece kendi ailelerine ait Nysa akaryakıt A.Ş ‘ye 5 milyon 690 bin liraya satılan bu arsa öyle bir talih kuşu konmuş ki üzerine yılbaşı ikramiyesinin 5 katı denecek düzeyde hem de o talih kuşu bir kere değil her gün kazandırmaya devam edecek bir türden.

Bu kargır depo olarak 1000 ortaklı halka arz edilmiş şirketten aile şirketine satılan arsa önce İzmir Büyükşehir belediyesinde plan notu değiştirilmiş. Daha sonra ise Özlem Çerçioğlu’nun kendisinin paylaşmadığı ama Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sosyal medyada paylaştığı ziyaretten yaklaşık 20 gün sonra Konak Belediye meclisi tarafından Eğitim alanı olan imar planı bir revizyonla ticaret ve otopark alanına sonra ise yükseklik serbestisi verilen otopark yapılmasına müsaade ettiği bir arsa haline getirilmiştir. Yani Arsa 1000 ortaklı halka arz edilmiş Jantsa’nın olduğu dönemde Kargır Depo halinde kullanılırken Çerçioğlu’nun ailesinin sahibi olduğu şirketin arsası olduktan hemen sonra Yükseklik sorunu bulunmayan istediğin kadar kat yapabilecekleri devasa bir otopark alanına dönüşüyor. Çok daha öz bir değerlendirme ile Jantsa’nın tüm ortaklarının 5 milyon 690 bine sattığı arsa bir meclis toplantısı sonunda en az 250 milyon ediyor ve altın yumurtlayan bir tavuk haline dönüşüyor. Tabi Jantsa’nın Çerçioğlu ailesi hariç hiçbir ortağı bu kazanca sevinemiyor çünkü onlar bu paha biçilemeyen altın yumurtlayan arsayı 5 milyon 690 bine satmışlar 2014 yılında haberleri yada bilgileri varsa tabi yoksa da geçmiş olsun büyük bir servet edecek arsa kaçtığı pardon sadece Çerçioğlu Ailesinin malı olduğu için boğazlarını acıtmayacak ölçüde bir bardak soğuk su içebilirler.

Peki tüm bu anlattıklarımızın tek sorumlusu Çerçioğlu ailesi mi? Tabiki hayır ortaklar ve temsilciler bunun neden böyle olduğunu çoktan sormaları gerekiyordu. SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu bu hülleli satışı ve haksız kazancın doğduğu halka arz edilen bir şirkette yapılan işlemi çoktan soruşturmaya başlamış olması gerekiyordu. Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum İzmir Büyükşehir belediyesinin Plan notu değişikliğini ve Konak Belediye Meclisinin İmar Tadilatı değişikliğini ivedilikle incelemeye alması gerekir ve haksız kazanç elde edilebilecek bir imar tadilatının gereğini yapması gerekiyordu.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinin yüz milyonlarca lira zarar ettiği açıklandığı bir dönemde Çerçioğlu ailesinin sadece kendilerine ait olan şirketin bir kalem oyunuyla bu kadar büyük kazançlar elde etmesi Adli Soruşturma konusu olması gerekiyordu. Bu işlemlerin sağlanmasında haksız kazanç ve rüşvet olup olmadığı hakkında İzmir Emniyet Müdürlüğü’nünçoktan teknik takibini tamamlaması gerekiyordu.

Her şeyden önce siyaset kurumu çıkıp kimin malını nereye götürüyorsunuz Aydın Halkının şirketleri bu kadar zarar ederken Ailenizin şirketi nasıl böyle bir kazanç elde ediyor açıklayın Sn Çerçioğlu demeliydi.

İşte bu söylemler konuşulurken SPK bu satışın neresinde diye sorarak başlamıştık yazımıza sonunu da tüm bunları bilip görüp susan yargı, kolluk ve bürokrasi bu şeytan işinin neresinde diye bağlayalım… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yazarın Tüm Yazıları

Çerçioğlu'nu Kurtaran Paralar...

1 Aralık 2022, Perşembe

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

31 Ekim 2022, Pazartesi

Aydın Siyasetinin “En”leri

19 Ağustos 2022, Cuma

Rüşveti tespit eden MASAK lakin Aydın'da rüşveti konuşmak yasak

8 Ağustos 2022, Pazartesi

İSKİ Gökneller ve Aydın'daki Türevleri…

3 Ağustos 2022, Çarşamba

Özlem Çerçioğlu ve Bay Akkentli’nin Maceraları 1

25 Temmuz 2022, Pazartesi

Açtırdınız Sonunda Bayramlık Ağzımı

18 Temmuz 2022, Pazartesi

Aydın protokolü hazır mısınız GYS’ye?

7 Temmuz 2022, Perşembe

Özlem Çerçioğlu’na YKS Sorusu

20 Haziran 2022, Pazartesi

Sizler Bu İşlerin Savcısı mı, Yoksa Avcısı mısınız?

13 Haziran 2022, Pazartesi

Suç Şehri Belediyesi ve Organize Suçlar Şebekesi

9 Haziran 2022, Perşembe

Hesap ver Çerçioğlu...

26 Mayıs 2022, Perşembe

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Sn Özlem Çerçioğlu Memleket için Beka Sorunudur

20 Mayıs 2022, Cuma

Özlem Çerçioğlu Helallik İstemeli…

10 Mayıs 2022, Salı

ALEMLERİN RABBİNE TESLİM OL

5 Mayıs 2022, Perşembe

Sayın Cumhurbaşkanı Duymuyorsa, Sizi Vekilim olan Allah’a Şikayet Ediyorum…

18 Nisan 2022, Pazartesi

Avcılar'daki Savcı, Aydın'da İzleyenler ise Yancı

11 Nisan 2022, Pazartesi

Asfalt ağladı be...

4 Nisan 2022, Pazartesi

Büyükşehir Belediyesinde organize zimmet

29 Mart 2022, Salı

Var mısın Çerçioğlu iddiaya?

23 Mart 2022, Çarşamba

Denizde kum, Çerçioğlu’nda soruşturma ve kovuşturma…

16 Mart 2022, Çarşamba

CHP’de organize sahtecilik

8 Mart 2022, Salı

İltisaklı olmak suç mu? Yoksa adalet mi yasaklı…

1 Mart 2022, Salı

İçişleri Bakanlığı Çerçioğlu'nu koruyor mu?

14 Şubat 2022, Pazartesi

Özlem Çerçioğlu yalan söyledi, mahkeme ve bilirkişi belgesiyle ispat etti…

7 Şubat 2022, Pazartesi

Belediyeleri soymanın yeni yolu; ihale kur parayı kap yöntemi

3 Şubat 2022, Perşembe

Cumhurbaşkanı’na açık mektup

1 Şubat 2022, Salı

Kimler geldi, kimler geçti; inanıyorum, elbet bu günler de geçecek…

22 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvet mi, telif mi? Gelin buna hep birlikte karar verelim...

19 Ocak 2022, Çarşamba

Sayın Cumhurbaşkanımızdan Aydın İçin Adalet İstiyoruz…

15 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvetin yol haritası

10 Ocak 2022, Pazartesi

Bu bir Avcılar değil, Aydın Halkının ve hakkının talan edilme hikayesi...

3 Ocak 2022, Pazartesi

Kumpas Yok!!! İtiraf Var…

31 Aralık 2021, Cuma

Fotoğrafa bakınca akla gelen 10 çılgın soru!

29 Aralık 2021, Çarşamba

SPK BU SATIŞIN NERESİNDE…

27 Aralık 2021, Pazartesi

Bir maruzatımız var Sayın Cumhurbaşkanım

16 Aralık 2021, Perşembe

Adaletin bu mu? Aydın Adliyesi...

10 Aralık 2021, Cuma

Büyükşehir Belediyesi mi, organize suç şebekesi mi?

6 Aralık 2021, Pazartesi