Takip Et

SON DAKİKA

SERHAN SEYHAN

CHP’de organize sahtecilik

8 Mart 2022, Salı

     

Aydın’da uzun zamandır Denge Gazetesi’nde yazdığımız yazılarda, yorum yaptığımız tvDEN’deki programlarda dile getirdiğimiz Litera konusu, sonunda savcılık soruşturması tamamlanarak iddianameye dönüştü. 33 sanıklı davanın iddianamesi Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, yargılama sürecine geçildi. “Nedir bu Litera konusu?” diyerek konulara hiç bugüne kadar kulak kabartmayan okuyucularımız da olabileceği düşüncesi ile önce biraz bunu anlatalım. Litera bir yazılım firması ismi ve yazılım hizmetleri veren Bursa menşeli bir firma olduğunu söyleyebiliriz. Bu firma 2014 yılında ilk kez kurulan ASKİ Genel Müdürlüğüne yazılım hizmeti vermiş ve bu hizmet soruşturmaya konu olmuştu. Bu sebeple de kamuoyunda Litera dosyası olarak hafızalara yer etti. Peki kim bu Litera firmasının sahibi? Merak ediyorsanız onu da hemen söyleyelim, CHP’nin Eski Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir aynı zamanda milletvekili adayı olmuş bir isim. Aydın’da CHP’li bir büyükşehir belediyesi olduğunu bildiğimize göre, başlık size çok şaşırtıcı gelmemiş olsa gerek.

840 lira değerindeki tahsil etmediğim bir doğrudan temin için yıllardır beni evrakta sahtecilik üzerinden yerden yere vuran Çerçioğlu medyasının da anlaması için söyleme gereği hissediyorum ki, bu Litera ihalesi öyle 840 lira falan değil anam babam, 2.5 milyon TL ödenmiş, hem de boru gibi tahsil edilmiş. Ha unutmadan herhangi bir diploma da istenmemiş bu 2.5 milyonu öderken. Hani 840 lira domain barındırmak için benden diploma istediğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi, Litera’dan aynı diplomayı talep etmemiş. Neyse konumuza geri dönelim ve kimdir bu Litera’nın sahibi Şadi Özdemir, ona değinelim. Şadi Özdemir nereli demiştik? Bursalı. Peki Sn. Özlem Çerçioğlu’nun vazgeçemediği anket şirketi Bupar nerede faaliyet gösteriyor? Aaaaa ne tesadüf, o da Bursa’da. Peki kim Bupar’ın sahibi? Erdal Akaltun. Eeee ne alaka mı diyorsunuz? Bupar Erdal’la, Litera Şadi çoooook eski tanışırlar hatta beraber çalışmışlıkları bile var. Bupar Erdal referansı ile 2014 seçimleri sonrası hooop Aydın Büyükşehir’de alıyorlar soluğu. Hatta sadece Büyükşehir değil, aynı zamanda Efeler Belediyesinin işlerini de yapmak istiyor ama sonradan bozuluyor bu tezgah siyasi çekişmeler sebebiyle. “Sen nerden biliyorsun bunları?” diye homurdananlar bilsin isterim ki, Sn. Çerçioğlu her ne kadar beni tanımadığını söylese de 2014 yılında Sn. Erdal Akaltun’un ve Sn. Şadi Özdemir’in, Çerçioğlu yakınlığım sebebi ile masalarına davet ettiği biriydim. Doğal olarak da benim bunları biliyor olmam gerekir dimi meraklı okuyucularım. Neyse bu faslı da geride bıraktığımıza göre, ne yapmış bu Litera Şadi de, bu iş davaya konu olmuş derseniz, işin en civcivli tarafı tam da burada işte.

Bu arkadaşlar yazılım ihalesi yapmadan bu yazılımı aldılar, kurdular, çalıştırmaya başlattılar. Sonra bir ara ihalesini yaparız diye düşünmüş olmalılar ki, işte o iş öyle olmadı. Sonra aradan geçen 6 ay süre sonunda ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Çerçioğlu’nun da imzasıyla bir yazılım ihalesi kararı aldı ASKİ Yönetim Kurulu. Hadiiii! 6 ay sonra yazılım ihalesi kararı alan yönetim kurulu zaten almıştı ki yazılımı, ne yapacaklardı şimdi? Hadi bakalım şimdi ihaleyi Litera Şadi’ye göre hazırlama telaşı başladı. Tamam hah bu sefer oldu derken, eeee biz bu ihaleyi yapmadan ödeme de yapmıştık bu Şadi Bey’in Litera firmasına konusu ortaya çıktı. Hadi bakalım sil baştan bu sefer de evraklar ona göre tarihlerle hazırlanılmaya çalışıldı. Tamam bu kez başardık naraları atacaklardı ki, baktılar mükerrer ödemeleri unutmuşlardı. Hoppala hadi bakalım sil baştan. İşte bu gerekçelerle yapılan her sil baştan farklı bir resmi belgede sahteciliği oluşturdu. Tabi kimin imzasıyla? Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu imzasıyla. Sonra bu işlerin kitabına uydurmak için edimin ifasına fesat karıştırdıkları hatta görevini kötüye kullandıkları bile yer aldı hazırlanan iddianame içinde. Sonuçta 33 kişi davanın sanığı oldu. Aydın ve Aydın halkı yazılım için milyonlar kaybetti. Sonra ne mi oldu? Bu yazılım milyonlar ödendikten sonra çöp oldu. Bir daha yüzüne ne dönüp bakan oldu ne de kullanmak için bilgisayarın tuşuna basan oldu. Olan şehrimin paracıklarına ve hizmet için boşa harcanan zamanına oldu. Şimdi bir 3-5 yıl yerelde dava devam eder. Sonra unutulur gider. Ceplerine koydukları milyonlar, bunca çaba emek kaybolup gider.

Fakat biz şehir olarak yine döneriz başa, 12 yıl sonra Serhan sahte diplomalı almadığı 840 lira için suçlu, yargılayın, asın onu demeye. Tabi en kolay olan bu. Başka neyi tartışıcaz ki? Ödediğiniz milyonlar, cebe indirilenler, kamu hakkı önemli mi? Salla gitsin. Lakin değinilmeyen başka bir şey daha var; milyonları alan CHP Eski Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, kamu bütçesini veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir tarafta da CHP’ye yakınlığıyla bilinen Şadi Bey’in eski dostu Bupar Anket Erdal Akaltun. Olaya bakın, çok organize değil mi?

Kamu kaynaklarından faydalanmak isteyen tüm CHP’liler nasıl organize olmuş görün. Ben savcı olsam, iddianameye bunu da yazardım. Kalın ve altı çizili puntolarla da belirtirdim. Çıkar Amaçlı Organize Suç Örgütü’dür diye. Sizce de yakışmaz mıydı? Ne diyelim, adalet bilir işini. Biz de takip etmeye devam ederiz.

Öpüyorum gözlerinizden. Kalın sağlıcakla… 



Yazarın Tüm Yazıları

Çerçioğlu'nu Kurtaran Paralar...

1 Aralık 2022, Perşembe

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

31 Ekim 2022, Pazartesi

Aydın Siyasetinin “En”leri

19 Ağustos 2022, Cuma

Rüşveti tespit eden MASAK lakin Aydın'da rüşveti konuşmak yasak

8 Ağustos 2022, Pazartesi

İSKİ Gökneller ve Aydın'daki Türevleri…

3 Ağustos 2022, Çarşamba

Özlem Çerçioğlu ve Bay Akkentli’nin Maceraları 1

25 Temmuz 2022, Pazartesi

Açtırdınız Sonunda Bayramlık Ağzımı

18 Temmuz 2022, Pazartesi

Aydın protokolü hazır mısınız GYS’ye?

7 Temmuz 2022, Perşembe

Özlem Çerçioğlu’na YKS Sorusu

20 Haziran 2022, Pazartesi

Sizler Bu İşlerin Savcısı mı, Yoksa Avcısı mısınız?

13 Haziran 2022, Pazartesi

Suç Şehri Belediyesi ve Organize Suçlar Şebekesi

9 Haziran 2022, Perşembe

Hesap ver Çerçioğlu...

26 Mayıs 2022, Perşembe

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Sn Özlem Çerçioğlu Memleket için Beka Sorunudur

20 Mayıs 2022, Cuma

Özlem Çerçioğlu Helallik İstemeli…

10 Mayıs 2022, Salı

ALEMLERİN RABBİNE TESLİM OL

5 Mayıs 2022, Perşembe

Sayın Cumhurbaşkanı Duymuyorsa, Sizi Vekilim olan Allah’a Şikayet Ediyorum…

18 Nisan 2022, Pazartesi

Avcılar'daki Savcı, Aydın'da İzleyenler ise Yancı

11 Nisan 2022, Pazartesi

Asfalt ağladı be...

4 Nisan 2022, Pazartesi

Büyükşehir Belediyesinde organize zimmet

29 Mart 2022, Salı

Var mısın Çerçioğlu iddiaya?

23 Mart 2022, Çarşamba

Denizde kum, Çerçioğlu’nda soruşturma ve kovuşturma…

16 Mart 2022, Çarşamba

CHP’de organize sahtecilik

8 Mart 2022, Salı

İltisaklı olmak suç mu? Yoksa adalet mi yasaklı…

1 Mart 2022, Salı

İçişleri Bakanlığı Çerçioğlu'nu koruyor mu?

14 Şubat 2022, Pazartesi

Özlem Çerçioğlu yalan söyledi, mahkeme ve bilirkişi belgesiyle ispat etti…

7 Şubat 2022, Pazartesi

Belediyeleri soymanın yeni yolu; ihale kur parayı kap yöntemi

3 Şubat 2022, Perşembe

Cumhurbaşkanı’na açık mektup

1 Şubat 2022, Salı

Kimler geldi, kimler geçti; inanıyorum, elbet bu günler de geçecek…

22 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvet mi, telif mi? Gelin buna hep birlikte karar verelim...

19 Ocak 2022, Çarşamba

Sayın Cumhurbaşkanımızdan Aydın İçin Adalet İstiyoruz…

15 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvetin yol haritası

10 Ocak 2022, Pazartesi

Bu bir Avcılar değil, Aydın Halkının ve hakkının talan edilme hikayesi...

3 Ocak 2022, Pazartesi

Kumpas Yok!!! İtiraf Var…

31 Aralık 2021, Cuma

Fotoğrafa bakınca akla gelen 10 çılgın soru!

29 Aralık 2021, Çarşamba

SPK BU SATIŞIN NERESİNDE…

27 Aralık 2021, Pazartesi

Bir maruzatımız var Sayın Cumhurbaşkanım

16 Aralık 2021, Perşembe

Adaletin bu mu? Aydın Adliyesi...

10 Aralık 2021, Cuma

Büyükşehir Belediyesi mi, organize suç şebekesi mi?

6 Aralık 2021, Pazartesi