Takip Et

SON DAKİKA

SERHAN SEYHAN

Bir maruzatımız var Sayın Cumhurbaşkanım

16 Aralık 2021, Perşembe

     

Geçtiğimiz hafta, heyecanlı bir haftaydı şehrimiz için hummalı bir koşuşturma hakimdi her bir köşede. Bu heyecanın sebebi ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şehrimize bir dizi büyük sanayi kuruluşlarının açılışlarını gerçekleştirmek üzere ziyaret edeceği bilgisi üzerine çıkan haberlerin kamuoyu gündeminde geniş yer tutmasıydı.

Daha önce de bir program gerçekleşeceği söylenmiş ise de AK Parti Aydın İl Başkanı Sayın Ömer Özmen böyle bir ziyaretin olmayacağını duyurmuştu. Bu sefer de yine basında yer alan haberlerin aksine bir ziyaret gerçekleşmedi.

Tabi bunlar olası durumlar ve ülke gündeminin de yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda ziyaretin ertelenmesi gayet olası olduğunu kabul edilebilir buluyorum. Lakin ziyaret gerçekleşmese de ziyaretin konuşulması bile şehrimizi hareketlendirmeye yetti de arttı bile diyebiliriz.

Öyle ki CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu bile heyecanlandırmış olacak ki ziyaret haberleri, açılışların bir kısmının gerçekleşeceği düşünülen Söke Organize Sanayi Bölgesinin içinde yer alan yollara asfalt döşenmesi jet hızı ile başlanmıştı. Başlandı başlanmasına da geçtiğimiz hafta 3 vardiya asfalt dökülen Söke OSB yollarında bu hafta in cin top oynuyor. Neden? Çünkü ziyaret ertelendi. Yani opotünist anlayış yine galip geldi ki geçtiğimiz hafta sıcak asfalt dökme makinalarından geçmeye fırsat olmayan Söke OSB'nin yolları, bu hafta yamalı bohça gibi yarım bırakılarak alan terk edilmiş durumda. Bu konu hattı zatında bölge sakinleri tarafından da net şekilde bilinmekte.

Peki nedir bu ana muhalefet temsilcisi Büyükşehir Belediyesi’nin sahte hizmet aşkının sebebi diye merak edenlere açıklamak gerekirse; şöyle ifade etmeliyim ki, Ankara Büyükşehir Belediyesinin açık ihale ile Türkiye'de emsallerinden çok ucuza olduğunu iddia ederek metrekaresi 100 dolara dökülen asfaltı 25 dolardan ucuza döküyoruz açıklamasından sonra bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı tarafından soruşturmaya tabi tutulacağını açıklamasının Aydın Büyükşehir Belediyesinde panik yarattığını düşünüyorum.

Çünkü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının övünerek biz metrekaresini 25 dolardan ucuza döküyoruz dediği asfaltı Aydın Büyükşehir Belediyesi neredeyse 250 dolara döktüğünü biliyor olmasıdır demek istiyorum. Hem de yüklenici firmanın ihale şartnamesinde firmaya özel şartlarla adres gösterildiği ve katılan firmalar arasında ihalede kabul edilen tekliften çok daha uygun fiyatları teklif eden firmalar olmasını da dayanak göstererek.

Tabi sonuçta tek sebebin bu olduğunu söylersek de haksızlık etmiş oluruz. Türkiye de iktidar partisi mensubu olsun olmasın yapılan idari soruşturmalar, adli soruşturma ve kovuşturmalar neticesinde en çok dosyada şüpheli ve sanık durumunda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun bu kadar panik ve endişe içinde olması gayet normal kabul edilmelidir. Kaldı ki bu kovuşturma ve soruşturma dosyaları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a bağlı CİMER kaydının bulunması da endişe ve kaygıyı ne kadar arttırdığını da kabul etmeliyiz.

Her ne kadar CİMER’de oluşan bu şikayet başvuruları bürokraside yer alan İller İdaresi Aydın İl Müdürlüğü tarafından azamete uğratılsa da benzer durumlarda işletilen Anayasanın 127. Maddesindeki idari yaptırımlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanını korkuya sevk ettiği açıktır.

Zaten bürokrasi ve yargıyı kendi lehine balans ayarı vermek suretiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın geçmiş ziyaretlerinde 25 dakika özel görüştük algısı eşliğinde manipüle edildiği hafızalardaki tazeliğini koruduğunu düşünürsek, oluşturulmak istenen algıyla nasıl bir zevahiri kurtarma çabası taşıdıkları net olarak görülecektir.

Şimdi gelelim Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek istediğimiz maruzatımıza...

Sayın Cumhurbaşkanım; 2012 yılında 6360 sayılı yasanın parlamentoda büyükşehir statüsüne dönüştürülmesine karar verilmesi sonrasındaki süreçte kamu bütçesi olarak merkezi bütçeden ayırdığınız pay dahil olmak üzere Aydın halkından toplanan su ücreti ve vergiler de dahil edildiğinde yaklaşık 1 milyar liradan fazla bir rakamın yolsuzluk ve usulsüzlük içinde harcandığı ile ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı ve bizzat Sayın Bakan Süleyman Soylu tarafından soruşturma izni verildiğini bilginize arz etmek isterim. Ayrıca bunca soruşturma izninin adli makamlar içinde özellikle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca 100'e yakın olarak adli soruşturma ve kovuşturmaya dönüştürüldüğünü de eklemek isterim.

Efendim, bunun yanı sıra organize olarak çıkar amaçlı suç örgütü oluştuğu şüphesi ve kamuoyunda FETÖ Borsası olarak adlandırılan yapının sanıklarından maktul Ahmet Kurtuluş tarafından Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde Aydın Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihalenin belli kesimlerce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yargı dosyasını kapatmaları ile elde ettiği itirafını da bilmiş olmanızın hayati derecede önemli olduğu kanısındayım.

Şehrimizde hali hazırda milyarlık bütçelerini yöneten Sayın Çerçioğlu'nun Devlet Denetleme Kurulu tarafından yüzlerce sayfalık mobbing uyguladığını belirttiği raporunda yer alan personellerin hala mahkemeler nezdinde aynı dosyada sanık olduğu ve bu konunun adil yargılamayı nasıl etkileyeceğini de öngörmenizi istirham ederim.

Belediyecilik konusunda efsane olmuş bir siyasetçi olarak bir belediye personelinin ita amiri olan belediye başkanı aleyhinde gelişen dava süreçlerinde objektif olarak beyanda bulunmasının zorluğunu da en iyi sizin tahmin edeceğinizi düşünüyorum. Diğer yandan kurumunun menfaatlerini savunmakla yükümlü belediye müdafilerinin Sayın Çerçioğlu'nun eliyle kurumun aleyhinde gelişen zararları ita amiri konumundaki makam hakkında görüş beyan etmelerinin, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hukuken malumunuzdur.

Tüm bunların yanı sıra yaklaşık 2014 yılından bu yana devam eden yargı süreçlerinin iktidarınız döneminde vücut bulan yargıda hedef süre projesinin tam tersi istikametinde ilerlediği bilinmektedir. Devam eden soruşturmaların 8 yıl gibi zaman aşımına neden olacak sürede sonuçlandırılmaması, davaya dönüşenlerin ise hedef sürenin çok daha üzerinde zamanda karara çıkmamış olması, şehrimiz adına adalet duygusuna verdiği zarar açık olarak ortadadır.

Bahsettiğim tüm gerekçeler değerlendirildiğinde maruzatımız o dur ki, efendim adı gibi Aydın olan şehrimizde kamu hakkının korunması, adaletin hakkıyla tecelli etmesi, şehrimiz kaynaklarının usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarından arındırılması için gerekli adli ve idari ehemmiyetin biran önce şehrimizin adı gibi aydınlığa kavuşturulması en öncelikli temennimizdir.

Dile getirmeye çalıştığım konular hiç bir kurumu yada şahsı töhmet altında bırakmak adına değildir.

Tensip buyurursanız kamuoyunda genişçe yer bulan Aydın Büyükşehir Belediyesinin devam eden soruşturma ve kovuşturmalarıyla ilgili halk arasında bilinen ismiyle Asfalt, Eman, Çöp Süpürme, Litera, Sampaş, Küre, Atatürk Spor Kompleksi ihaleleri doğrudan temin yöntemi ile gerçekleşen satın almalar ve FETÖ Borsası Davası ve benzeri idari ve adli süreçler ile ilgili talimatınız çerçevesinde yetkili makamlardan edineceğiniz malumatlar, arz ettiğimiz maruzatımızı doğrulayacaktır.

Anlatmak istediklerimiz şahsi beklentilerimizi değil, bizzat Yüce Milletimizin taleplerini dile getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimiz ile huzurunuza sunduğumuz her ayrıntı doğrultusunda Devletimizin gücünü ve hükmünü diğer şehirlerde gösterdiğiniz ölçüde hissetmek arzusundayız.

Gerçekleştireceğiniz ilk Aydın ziyaretinde ise artık yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarından temizlenmiş, aynı zamanda şüphe ve sanık suçlamaları içinde yönetilen kamu bütçesinin Aydın Halkı menfaatleri doğrultusunda arındırılmış olmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.

Cennet Mekan Ceddimiz Kanuni Sultan Süleyman'ın da buyurduğu gibi;

“Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...” 

 

 



Yazarın Tüm Yazıları

Çerçioğlu'nu Kurtaran Paralar...

1 Aralık 2022, Perşembe

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

31 Ekim 2022, Pazartesi

Aydın Siyasetinin “En”leri

19 Ağustos 2022, Cuma

Rüşveti tespit eden MASAK lakin Aydın'da rüşveti konuşmak yasak

8 Ağustos 2022, Pazartesi

İSKİ Gökneller ve Aydın'daki Türevleri…

3 Ağustos 2022, Çarşamba

Özlem Çerçioğlu ve Bay Akkentli’nin Maceraları 1

25 Temmuz 2022, Pazartesi

Açtırdınız Sonunda Bayramlık Ağzımı

18 Temmuz 2022, Pazartesi

Aydın protokolü hazır mısınız GYS’ye?

7 Temmuz 2022, Perşembe

Özlem Çerçioğlu’na YKS Sorusu

20 Haziran 2022, Pazartesi

Sizler Bu İşlerin Savcısı mı, Yoksa Avcısı mısınız?

13 Haziran 2022, Pazartesi

Suç Şehri Belediyesi ve Organize Suçlar Şebekesi

9 Haziran 2022, Perşembe

Hesap ver Çerçioğlu...

26 Mayıs 2022, Perşembe

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Sn Özlem Çerçioğlu Memleket için Beka Sorunudur

20 Mayıs 2022, Cuma

Özlem Çerçioğlu Helallik İstemeli…

10 Mayıs 2022, Salı

ALEMLERİN RABBİNE TESLİM OL

5 Mayıs 2022, Perşembe

Sayın Cumhurbaşkanı Duymuyorsa, Sizi Vekilim olan Allah’a Şikayet Ediyorum…

18 Nisan 2022, Pazartesi

Avcılar'daki Savcı, Aydın'da İzleyenler ise Yancı

11 Nisan 2022, Pazartesi

Asfalt ağladı be...

4 Nisan 2022, Pazartesi

Büyükşehir Belediyesinde organize zimmet

29 Mart 2022, Salı

Var mısın Çerçioğlu iddiaya?

23 Mart 2022, Çarşamba

Denizde kum, Çerçioğlu’nda soruşturma ve kovuşturma…

16 Mart 2022, Çarşamba

CHP’de organize sahtecilik

8 Mart 2022, Salı

İltisaklı olmak suç mu? Yoksa adalet mi yasaklı…

1 Mart 2022, Salı

İçişleri Bakanlığı Çerçioğlu'nu koruyor mu?

14 Şubat 2022, Pazartesi

Özlem Çerçioğlu yalan söyledi, mahkeme ve bilirkişi belgesiyle ispat etti…

7 Şubat 2022, Pazartesi

Belediyeleri soymanın yeni yolu; ihale kur parayı kap yöntemi

3 Şubat 2022, Perşembe

Cumhurbaşkanı’na açık mektup

1 Şubat 2022, Salı

Kimler geldi, kimler geçti; inanıyorum, elbet bu günler de geçecek…

22 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvet mi, telif mi? Gelin buna hep birlikte karar verelim...

19 Ocak 2022, Çarşamba

Sayın Cumhurbaşkanımızdan Aydın İçin Adalet İstiyoruz…

15 Ocak 2022, Cumartesi

Rüşvetin yol haritası

10 Ocak 2022, Pazartesi

Bu bir Avcılar değil, Aydın Halkının ve hakkının talan edilme hikayesi...

3 Ocak 2022, Pazartesi

Kumpas Yok!!! İtiraf Var…

31 Aralık 2021, Cuma

Fotoğrafa bakınca akla gelen 10 çılgın soru!

29 Aralık 2021, Çarşamba

SPK BU SATIŞIN NERESİNDE…

27 Aralık 2021, Pazartesi

Bir maruzatımız var Sayın Cumhurbaşkanım

16 Aralık 2021, Perşembe

Adaletin bu mu? Aydın Adliyesi...

10 Aralık 2021, Cuma

Büyükşehir Belediyesi mi, organize suç şebekesi mi?

6 Aralık 2021, Pazartesi