
Ruh Halinizi Beslenmenin Gücü İle Düzeltin
1 Mart 2021, PazartesiTweet |
Son dönemlerde, yaşadığımız pandemi süreci ile beraber hepimiz depresif ruh haline büründük. Peki, bu durumu düzeltmede beslenmenin önemini hiç düşündünüz mü? Daha sağlıklı bir ruh hali için;
• Yeterli ve dengeli beslenin: Beyin fonksiyonlarının devamlılığı için yeterli ve dengeli beslenme oldukça önemlidir.
• Süt ve süt ürünlerini diyetinize ekleyin: Bu besinlerdeki kalsiyum ve B grubu vitaminlerinin depresyon üzerinde azaltıcı etkisi vardır.
• Basit şekeri hayatınızdan çıkartın: Yüksek oranlarda rafine karbonhidrat ve şeker tüketimi vücudun stres yanıtını daha da kötüleştirebilir.
• Diyetinizi omega-3 açısından zenginleştirin: Omega-3, mutluluk hormonu dediğimiz serotonin miktarını arttırmaktadır. Haftada en az 1-2 gün balık tüketmeye ve her gün kuruyemiş alımına özen gösterin.
• Mikrobiyotanıza iyi bakın: Bağırsaklarımızda beraber yaşadığımız mikroorganizmalar mutluluğumuz esas kaynaklarındandır. Son araştırmalar, bağırsak mikrobiyotasının beyin gelişimi, davranışlar ve duygu durumunu etkileyen önemli bir unsur olduğunu göstermektedir. Probiyotik ve prebiyotik açıdan zengin beslenmeye özen gösterin. Sebze, meyve, kurubaklagil, yağlı tohumlar ile diyetinizi zenginleştirin.
• Bitki çayları ile diyetinizi destekleyin: Papatya, rezene, melisa gibi bitkiler, rahatlayıp gevşemenize yardımcı olurken seratonin düzeyinizin artmasını sağlarlar.
• Egzersizi ihmal etmeyin: Egzersiz, sinir hücrelerini iyileştirdiği ve yenilerinin oluşumu desteklediği için antidepresan özellik göstermektedir.
• İdeal kilonuzu koruyun: Obezite, depresif ruh haline neden olurken depresif ruh hali kişiyi besin tüketimine ittiği için daha hızlı bir kilo alım durumu gerçekleşebilir.
• Aşağıdaki vitamin-mineral gruplarından yeterli miktarda diyetinize eklemeye dikkat edin.
1. Magnezyum: Sert kabuklu meyveler, kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar
2. B12 vitamini: Et grubu, süt ve süt ürünleri, sakatatlar
3. B6 vitamini: Balık, kırmızı et, sakatatlar, süt ve süt ürünleri, kurubaklagiller, kuru meyveler
4. Selenyum: Deniz ürünler, yumurta, kırmızı et
5. Çinko: Kırmızı et, kuruyemişler, tam tahıllar
6. Demir: Kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler (kuru üzüm), pekmez
7. D vitamini: En iyi kaynağı güneştir. Yağlı balıklar, yumurta, süt ve süt ürünleri
8. C vitamini: Sebze ve meyveler (biber, portakal, çilek vb.)
9. Folik asit: Sakatatlar, kurubaklagiller, yumurta, kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler
• AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ KORUNMASI VE GELİŞMESİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ
• KARACİĞER KORUYUCU BESLENME NASIL OLMALI?
• DOĞAL ANTİBİYOTİK: SOĞAN
• SPORCU BESLENMESİ
• DÜŞÜK MİDE ASİDİ EMİLİM BOZUKLUĞUNA NEDEN OLABİLİYOR!
• Ruh Halinizi Beslenmenin Gücü İle Düzeltin
• KARACİĞER YAĞLANMASI ÖNEMLİ Mİ?
• Detoks nedir? Ne zaman yapılır?
• 20 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR EVDE NASIL BESLENMELİ ?
• PREBİYOTİK BESİNLER İLE SİNDİRİM SİSTEMİNİZİ KORUYUN
• HAMİLELİKTE COVİD-19 RİSKİ
• RAMAZANDA BESLENME ÖNERİLERİ
• 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR NASIL BESLENMELİ
• COVİD-19 VE BESİNLER
• KiLO VERME DöNEMINDE RAMAZAN AYI
• RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMEZİ; HURMA
• BAĞIŞIKLIK İÇİN A VİTAMİNİ
• BAĞIŞIKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRMENİN YOLLARI
• SUMAK İLE İLGİLİ SAĞLIK NOTLARI
• KAFEİN ALIMINA DİKKAT!
• BAĞIŞIKLIK VE UYKU
• NEDEN KIŞIN KİLO ALIRIZ?
• 1-7 Nisan Kanser Haftası
• BESİNLERDEKİ ANTİOKSİDAN KAPASİTE
• TATLI İSTEĞİ İLE NASIL BAŞ EDERİZ?
• KARANFİLİN FAYDALARI
• HAYAT ENERJİMİZİN ÜRETİM YERİ 'MİTOKONDRİ'
• Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Sağlığımızı Tehdit Ediyor
• POLİKİSTİK OVER SENDROMU
• HAYAT ENERJİMİZİN ÜRETİM YERİ 'MİTOKONDRİ'
• FARKINDALIĞINIZI ARTIRIN TUZU AZALTIN...
• KANDİDAYLA SAVAŞAN BESİNLER
• DOĞAL ANTİBİYOTİK: SOĞAN
• KİMLER İYOTSUZ BESLENMELİDİR?
• Dost Bakterilerin Besini Prebiyotikler
• Kabızlığı Önlemek İçin Çözüm Önerileri
• Kafeinsiz Rooibos Çayı
• Anne Sütünü Azaltan Ana Faktörler (
• Atkins Diyeti
• SARIMSAK TÜKETİN HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇLİ OLUN
• Hipertansiyona İyi Gelen Yiyecekler
• Vazgeçilmez İçeceğimiz: Çay
• Popüler Diyet Etkileri
• Ihlamurun faydaları nelerdir?
• Diyabet Riskini Yüzde 10 ile 34 Oranında Azaltan Önemli Mineral: Magnezyum
• Günde 15 dakika yürümek vücudu nasıl değiştirir?
• Tüketeceğiniz besinleri kim seçiyor?
• Süper Besinler
• Çinko mineralinin faydaları
• 2020 Yılı Beslenme Trendleri
• Taş Devri Diyeti
• Karaciğer yağlanması
• Çekirdek çitlemek neden mi önemli?
• Sosyal Medyanın Beslenmeye Etkisi
• En güçlü antioksidan: Glutatyon
• Bal kabağı mucizesi
• Kan grubu diyeti
• Market Alışverişleri
• Stres durumunda vücudumuzda neler olur?
• Narın faydaları
• Hangi Besinler Buzdolabında Saklanmaz?
• Obezite Genetik Midir?
• L-Karnitin Kullanımı Şart Mı?
• Detoks Nedir?
• Hangi Besinler Buzdolabında Saklanmaz?
• Popüler Diyetlerin Etkileri
• En doğal ilaç; Zencefil
• Mental Yeteneklerimizi Güçlendiren Besinler
• Aflatoksin
• Geçirgen bağırsak sendromu
• Diyet içecekler çözüm değildir
• Vejetaryen bireyler için beslenme önerileri
• Mutlu Eden Besinler
• Yemeği Hızlı Mı Yiyorsunuz?
• Seçtiğimiz Tabak Neyi Değiştirir?
• Yeme Bozuklukları
• Sihirli Karışım: Zerdeçal, Karabiber
• Duygusal Açlık
• ORAC SKOR Nedir?
• İnsülin Direnci Nedir?
• Mitokondrimizi iyi besleyelim
• Protein tozuna ihtiyacımız var mı?
• Gut Nedir ?
• Obezite Kanseri Nasıl Tetikliyor?
• Laktoz İntoleransı Belirtileri Nelerdir?
• Hipertansiyon Hastaları Dikkat! Dash Diyeti Nedir?
• Daha Az Uyku Kilo Yapıyor
• Vücudun Süpürgesi “Diyet Lifi”
• Antibiyotik Kullanırken Nasıl Beslenebilirim?
• Sağlık Bağırsaklarda Gizli
• Güçlü Kemikler İçin Ne Yapmalıyız?
• Sağlıklı mutfak fazla kiloları engeller mi?
• Ödem nedir?: Nedenleri ve Çözümleri
• Metabolizma Gerçekleri
• Çağın Hastalığı: Migren
• 1-7 Ekim Emzirme Haftası
• Çağımızın Sorunu: Hareketsiz Yaşam Tarzı
• VERİLEN KİLOLARI KORUYAMAMA: YO-YO SENDROMU