Takip Et
  • 2 Kasım 2023, Perşembe

HAMAS ÜZERİNDEN PKK'YI AKLAMAYA ÇALIŞMAK...

Bazı insanlar var ki vatana, millete ve dine, kısacası kutsal değerlerimize saldırmak için adeta fırsat kolluyorlar. Ne var ki bu insanlar, karşılığında görecekleri tepkilerden çekindikleri için olsa gerek, saldırmak istedikleri değerlere direk ve açıktan saldırmak yerine, akla hayale gelmedik bir sürü kamuflaj kullanıyorlar. Böyle olunca da pek çok insanın bu kişilerin gerçek niyetlerini anlaması ne yazık ki mümkün olmuyor. Milletin aklıyla dalga geçen bu insanlar, ola ki yakalansalar bile hiç utanmıyor ve aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan vazgeçmiyorlar. Çünkü, köpek kemik yalamaktan asla vazgeçmezmiş...

Bahsettiğim türden insanlardan birine geçtiğimiz günlerde rastladım;

Sosyal medya sayfasından "Diyanet Cuma hutbesinde Atatürk'ün adını anmadı" diye paylaşım yapan sözkonusu kişiye "Siz Cuma namazına gittiniz mi, hutbenin konusu neydi" diye sorduğumda "Gitmedim" cevabını verdi.

Adamdaki yüzsüzlüğü, pişkinliği ve ard niyeti anlıyabiliyor musunuz?

Sizin anlayacağınız, adamın derdi Atatürk'ün isminin hutbede geçip geçmemesi değil, Atatürk'ü kullanarak dine ve din adamlarına saldırmak...

Bu örneğe benzer pek çok örneği burada sıralamak mümkün;

Müslüman Arap ülkelerinin tarihteki ve günümüzdeki hata ve yanlışlarını bahane ederek Araplar üzerinden İslam'a saldıranları mı ararsın, sadece isimleri hoca olan bazı insanları örnek göstererek dine küfredenleri mi ararsın, iktidar partisinden ya da bürokrasiden birilerine kızıp devlete verip veriştirenleri mi ararsın, hangi birini sayayım size...

Bu gibi insanların en son marifeti, Filistin İslami Direniş Örgütü HAMAS ile PKK'yı aynı kefeye koyup, HAMAS üzerinden PKK'yı aklamaya çalışmaları oldu.

İşin üzücü tarafı, bunu yapanların bazılarının milliyetçi geçinen bir siyasi partinin milletvekili ve üyesi olması. Bunlara göre "Hamas terör örgütü değildir" demek, daha fazla Türk askerinin şehit edilmesi demekmiş. Eğer "Hamas terör örgütü değil, topraklarını savunan bir örgüttür" dersek, PKK'yı savunup destekleyenler de, "PKK terör örgütü değil, bir halk mücadelesidir" deme hakkına sahip olurlarmış, bu durumda da Türkiye kaybedermiş.

Haması "terör örgütü" diye kestirip atan ve PKK'yı bu örgütle aynı kefeye koyanlara şunları sormak lazım;

Hayırdır, bir anda Amerika sevdanızın debreşmesinin sebebi nedir?

PKK ve onun yandaşları değil mi onbinlerce askerimizi şehit eden, köylülerimizi katleden, şehirlerde bomba patlatan, dibimizde terör devleti kurmak isteyenler?

Sizce PKK, Hamas gibi işgal edilen toprakları için mi mücadele veriyor? Yoksa, PKK'lılar ceplerinde Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıdıkları halde yaşadıkları topraklara ihanet mi ediyorlar?

PKK'lıların daha önce Anadolu’da bir devletleri vardı ve Türkiye burayı işgal etti de, bu bebek katilleri şimdi Anadolu’nun bir kısmından pay mı istiyorlar?

Oysa ki Hamas'ın temsil ettiği Filistin halkı, yaşadıkları ve kendilerine ait topraklardan 2. Dünya savaşında İsrail tarafından sökülüp atıldı. Yani şu an İsrail’in bulunduğu toprakların tamamı aslında zaten Filistin halkına aitti. Özetle, Hamas liderliğindeki Gazze halkının mücadelesi kendilerine ait olanı alma ve çok uzun yıllardır İsrail tarafından maruz bırakıldıkları insanlık dışı muamele ve baskılardan kurtulma mücadelesidir...

"Hamas bir terör örgütüdür" diyenlere şunu sormak lazım;

Hamaset için PKK ile Hamas'ı bir tuttunuz ya, bu şirinliğiniz karşısında ABD, Almanya, Fransa veya diğer Avrupa ülkelerinin de "PKK bir terör örgütüdür” diyeceklerini mi zannediyorsunuz?

Siz Horasanlı Ebi Müslülümün şu sözünü bilmez misiniz?

“Onlar, zararlarından emin oldukları için dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu"

Siz bilerek ya da bilmeyerek kimi savunduğunuzun ve kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında mısınız?

Allah aşkına, Hamas üzerinden PKK'yı masum gösterme çabanızın sebebi nedir bir söyleyin?

Eğer siz PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini ve PKK demenin aslında katil İsrail ve sömürgeci Amerika demek olduğunu hala anlamadıysanız size PKK'nın ne olduğu konusunda bazı bilgiler vermekte fayda var;

1984 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren onbinlerce insanımızın ölümüne sebep olan PKK bir terör örgütüdür ve Avrupa ülkelerinin çoğu, ABD, Kanada ve Avustralya gibi birçok ülkenin terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Avrupa Birliği de PKK’yı 2004 yılında terör örgütü olarak tanımıştır. Ayrıca, NATO’nun çeşitli belge ve açıklamalarında, PKK’ya terör örgütü olarak atıfta bulunulmaktadır.

Eylemlerinde sivil, asker, polis, kadın, çocuk ayrımı gözetmemeyen bu terör örgütü, haraç, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi faaliyetlerde de bulunmaktadır. PKK'nın sözkonusu faaliyetleri bağımsız uluslararası raporlara da yansımış durumdadır.

PKK Türkiye’nin turizm endüstrisi, ekonomik altyapısı, eğitim kurumları, sağlık tesisleri, kamu teşebbüsleri ile özel girişimleri gibi unsurları hedef almakta, suikastler düzenlemekte, örgütle işbirliği yapmayan sivilleri infaz etmekte, adam kaçırma eylemleri gerçekleştirmekte, şehir merkezlerinde de intihar bombacıları kullanarak terör saldırılarına devam etmektedir.

PKK ile ilişkili sözde kuruluşlar Avrupa’da demokratik hak ve özgürlükleri istismar etmekte, gençleri kadrolarına katmaya ve bu gençleri kamplarında eğitmeye yönelik çabalarına devam etmektedir.

Bu bilgilere ilaveten, PKK'nın Hamas'ı hedef tahtasına koyduğunu ve terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık'ın Hamas'ın bağımsızlık mücadelesini doğru bulmadıkları yolunda demeçler verdiğini söylemekte de fayda var.

Hamas veya resmî adıyla İslamî Direniş Hareketi ise, seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve sünni İslamcı siyasi bir partidir. Örgüt, Filistin halkının uluslararası toplum tarafından meşru temsilcisi sayılmakta olsa da, batılı ülkeler tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanmaktadır.

Mısırdaki İhvan hareketinin Filistin'deki uzantısı şeklinde silahlı bir güç olarak kurulan Hamas, Filistin'in önemli bir coğrafi kısmını oluşturan Gazze Şeridi'ni yönetiyor.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Hamas, 2006’da Filistin genelinde yapılan seçimlerde Filistin halkı tarafından iktidara taşınmış, ancak İsrail başta olmak üzere, Batılı ülkelerce tanınmamış ve hükümetten düşürülmüştü.

Son söz;

Hamas'ı onaylarsınız ya da onaylamazsınız, bu size kalmış. Fakat Hamas'la aynı kefeye koyup PKK'yı aklamaya çalışmak, en hafif tabiriyle alçaklıktır...

Esen kalın... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.