Takip Et

SON DAKİKA

Eda Demir
Okul Öncesi Eğitim Uzmanı

Haftasonu fikirleri

22 Ağustos 2014, Cuma

     

Bu hafta okulda öğrencilerimle yaptığım ve yaparken çok keyif aldığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. Evet bu çalışma hem bir geri dönüşüm etkinliği hemde hiçbir oyuncağın eskimeyeceğini çocuklarınıza anlatabilmeniz için küçük ama güzel bir adım.

Oyuncağımızın adı: KAR KÜRESİ

Bu zevkli proje için biraz büyük olan hemen her cam kavanozu kullanabilirsiniz. İster turşu isterseniz zeytinyağı kavanozu olsun :). Kavanozu seçtikten sonra çocuğunuzun oynamadığı oyuncaklardan eğer uygun ebatta yoksa, pazar tezgahlarını veya hobi dükkanları gezerek seramikten veya plastikten yapılmış oyuncak veya minik yılbaşı figürleri satın alın. Biz okulumuzda bunu yaparken, yılbaşı süsü olmasına çok dikkat etmedik. Çocuğunuzun tercihine bırakabilirsiniz. Diğer ihtiyaç duyacağınız malzemeler arasında ise, yağ bazlı bir el işi yapışkanı, gliserin, saf su, sim, zımpara kağıdı ve epoksi yer alıyor.

Saf su ile simi karıştırın

Şayet kavanozunuzun kapağı düşündüğünüz oyuncakla uyumlu bir renkte değilse, yağ bazlı bir boya ile dilediğiniz renkte boyayabilirsiniz. Kavanoz kapağının iç yüzünü zımpara kağıdı ile iyice zımparalayın ve pürüzlü bir doku elde edin. Şeffaf çabuk kuruyan epoksi ile figürünüzü elde ettiğiniz pürüzlü yüzeye yapıştırın ve kurumasını bekleyin. Pürüzler, seramik figürün tabana daha iyi tutunmasını sağlayacak.

Kavanozu tepesine kadar saf su ile doldurun ve içine bir çimdik sim veya pul renkli boncuklar da olabilir bu hayal gücünüze bağlı ve birkaç damla gliserin ilave edin. Gliserin suyun içerisindeki objelerin yavaşça süzülmesini sağlayacaktır. Ancak çok fazla eklememelisiniz yoksa simlerin kavanozun dibine yapışmasına neden olursunuz. Kapak bölümü tamamen kuruduğunda yavaşça yapıştırdığınız figürü ters çevirin ve nazik bir biçimde kavanozun kapağını kapatın ve ters çevirerek yarattığınız keyifli manzaranın keyfine varın. Dilerseniz cam boya ile kavanozun dış kısmını çocuğunuzun boyamasına öncülük edebilirsiniz. (tabi küçük figürler)

Bu çalışma ile bu hafta sonu çocuklarınızla hoş ve kaliteli zaman geçirip, geri dönüşümle ilgili bilgilendirirken, ortak bir projeye imza atabilirsiniz. Sevgiler. 



Yazarın Tüm Yazıları

Çocuklarda tuvalet eğitimine ne zaman ve nasıl başlamalıyız

5 Mart 2016, Cumartesi

Duyarlı toplum, engelsiz yaşam

4 Aralık 2015, Cuma

Erken çocukluk döneminde özgüven

8 Ağustos 2015, Cumartesi

Montessori metodu ile eğitime yaklaşım

1 Ağustos 2015, Cumartesi

Okul öncesi dönemde çizgi film

28 Temmuz 2015, Salı

Okul öncesi dönemde oyun

6 Eylül 2014, Cumartesi

Okula uyum süreci

29 Ağustos 2014, Cuma

Haftasonu fikirleri

22 Ağustos 2014, Cuma

Çocuklarda 2 yaş sendromu

15 Ağustos 2014, Cuma

Dahilerin hastalığı; Disleksi

8 Ağustos 2014, Cuma

Gazze'de çocuk olmak

1 Ağustos 2014, Cuma

Hafta sonu fikirleri

25 Temmuz 2014, Cuma

Okul öncesi kritik dönem ve ikinci bir dil

22 Temmuz 2014, Salı

Okul öncesi eğitimin önemi

18 Temmuz 2014, Cuma