Takip Et
  • 30 Aralık 2019, Pazartesi

Narın faydaları

Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanı Yeşim Üngör Aktar bereketli meyvemiz narın faydalarını anlatacak.

2019 u geride bırakırken 2020 için güzel bereketli günleri umut ederken memleketimizin bereketli meyvesini unutmak gerekir.

Nar, kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan tam bir ifa deposu meyvedir. Nar, İçeriğinde bulunan besin öğeleri ile kolesterolü düşürür, kalp sağlığını korur ve antioksidan içeriğinin gücü ile de kansere karşı koruyucu etki yaratır. Yapılan araştırmalar cilt ve prostat kanserine karşı narın koruyucu etki yarattığını belirtiliyor.

Ayrıca Punisik asit, sadece nar çekirdeklerinde bulunan bir yağ asitidir ve oranı değişmekle birlikte nardaki yağın yarısından çoğunu oluşturur. Bir narda yaklaşık 2 gram punisik asit bulunur. Punisik asitin obeziteyi önleyici etkisi olabiliceğini gösteren birçok çalışma mevcuttur.

Yüksek tansiyonu artıran “angiotensin converting” enzimini düşürücü etkisi tespit edilmiştir. Bu etkiyle tansiyonu düşürür.

Yarım orta boy nar 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. 1 porsiyonu; 49 kalori, 7.43 gram karbonhidrat, 0.21 gram protein, 0.17 gram yağ, 8.17 gram lif, 212 mg potasyum içerir. Lif içeriği sayesinde kabızlığı önler.

Sağlığınız için faydalarını göz önünde bulundurun ve günlük beslenmenizde meyve olarak veya salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.