Takip Et
  • 17 Şubat 2020, Pazartesi

SARIMSAK TÜKETİN HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇLİ OLUN

Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanlarından Yeşim Üngör Aktar sarımsağın faydalarını anlattı.

Sarımsağın içerisinde bulunan yararları sayesinde tam anlamıyla bir antibiyotik görevi görmektedir. Bu anlamda sayısız faydası bulunmaktadır.

1. Kanser riskini ortadan kaldırmaktadır

Sarımsak kanser çeşitlerinden özellikle karaciğer, beyin ve prostat kanserlerine iyi gelmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli olarak her gün sarımsak tüketen kişilerin akciğer kanserine yakalanma riskleri yüzde 44 oranında azalmıştır. Gliblastomalarda bulunan ölümcül beyin tümörünün hücrelerini yok etmede en önemli gıdaların başında sarımsak gelmektedir. Sarımsağın içerisinde bulunan organo-kükürt bileşikleri bu konuda zararlı hücreler ile savaşmaktadırlar.

2. Doğal bir antibiyotik özelliğini taşımaktadır.

Herkes sarımsağın güçlü bir antibiyotik olduğunu bilmektedir. Sarımsağın içerisinde bulunan dialil sülfit bileşikleri, campylobacter bakterileri yok olmasını sağlayarak bağışıklık sistemimizin daha güçlü olmasına neden olmaktadır. Bu da soğuk algınlığı ya da grip gibi sağlık sorunlarını yok etmektedir. Campylobacter bakterileri ise en çok kişilerin bağırsaklarını etkilemektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda ise gün içerisinde düzenli olarak sarımsak yemekte olan kişilerin yüzde 65 oranında bağırsak sorunlarından kurtulduğu anlaşılmıştır.

3. Kalp sağlığını desteklemektedir.

Emory Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, sarımsağın özellikle kalp ameliyatı sırasında kalbi korumak ve kalp krizi sonrasında iyileşme sürecinde önem teşkil ettiği ispatlanmıştır.

4. Daha güçlü saçların olmasına yardımcı olmaktadır.

Sarımsağın içerisinde bulunan keratin sayesinde, saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı olacaktır. Keratin bir çeşit proteindir. Düzenli olarak sarımsak tüketimi saç dökülmeleri, kepek oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır.

5. Daha güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olursunuz.

Sarımsak; çinko, B6 vitamini, manganez ve C vitaminini içermektedir. Bu vitaminler sayesinde vücudunuzda kalsiyum emilimi hızlanmaktadır. Bunun sonucunda ise daha güçlü ve sağlıklı bir kemik yapısına sahip olabilirsiniz.

6. Kan basıncını düzenlemektedir.

Kan basıncı hakkında Ankara Üniversitesi'nde yapılmış olan bir araştırmada 23 kişiye sarımsak ile ilgili bir test yapılmıştır. Bu testin amacı sarımsak ekstratının, kan yağ profilinde nasıl bir etki bıraktığı ile ilgilidir. Bu kişilerden 13'ü yüksek kan basıncına sahip insanlardan oluşturulmuştur. Böylelikle 2 grup insan olarak araştırmalarına devam etmişlerdir. Bu gruplar ise yüksek kolesterol normotansif grup ve yüksek kolesterol hipertansif grup olarak adlandırılmaktadır. Toplamda bu kişilere 4 ay boyunca her gün düzenli olarak sarımsak verilmiştir. Kişilerin kan basınçlarının yanı sıra aynı zamanda böbrek ve karaciğer fonksiyonlarındaki durumları da incelenmiştir. 4 ayın sonunda ise, düzenli olarak sarımsak tüketen kişilerin değerleri diğerlerine oranda daha iyi çıkmıştır. Eğer bu gibi sağlık sorunlarınız varsa, düzenli olarak sarımsak tüketmeniz gerekmektedir.

SARIMSAK KÜRÜ İLE TOKSİNLERİNİZİ ATIN

KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ , KALP-DAMAR SİSTEMİNİ KORUYUCU VE VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATICI ETKİSİ OLAN SARIMSAK KÜRÜNÜ MUTLAKA DENEYİN.

MALZEMELER: 2 ADET LİMON, 1 KAVONOZ, 40 DİŞ SARIMSAK

Kürü yapmak için limonları sıkıp kabınıza boşaltın. Kabuğunu soyduğunuz 40 diş sarımsağı da suyunu sıktığınız limonlara karıştırdıktan sonra kabın ağzını kapatın. Karışımı 25 gün oda sıcaklığında muhafaza edin.( KARANLIK ORTAMDA) Limon sarımsak kürünü 25 gün boyunca gün aşırı çalkalarsanız karışımınız daha kolay kıvam alacaktır. 25 günün sonunda sarımsakların limon suyu içinde eridiğini göreceksiniz. Karışımı her gün sabah aç karna yarım bardak içebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.