Takip Et
  • 30 Mart 2020, Pazartesi

TATLI İSTEĞİ İLE NASIL BAŞ EDERİZ?

Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanı Diren Kaptan, tatlı isteğimiz ile nasıl başa çıkabileceğimiz anlatacak.

Evde kaldığımız bu zamanlarda çoğu kişi sıkılmayla birlikte yemek yeme ve tatlı isteği duymaya başladı.

Aslında sadece karantina döneminde değil, her zaman için baş etmeye çalıştığımız bir konu olan tatlı krizi, özellikle de evde daha çok zaman geçirdiğimiz bu günlerde kendini fazlasıyla hissettiriyor.

PEKİ TATLI İSTEĞİYLE NASIL BAŞ EDEBİLİRİZ?

• AZ AMA SIK YEMEK

Ana öğünlerdeki yemek miktarınızı kısıp, ara öğünler oluşturularak tatlı isteği azaltılabilir. Böylece kan şekeri dengede olur, hipoglisemi atakları yaşanmaz.

• SÜTLÜ VEYA MEYVELİ TATLILAR

Tatlı isteğini bastırmak için ara öğünde sütlü veya meyveli tatlılar tüketilebilir. Sütlü veya meyveli tatlı tüketimi hem kalori alımını azaltır, hem tatlı isteğini bastırır hem de kilo alımını engeller.

• KARIŞIM TATLILAR

Bir çikolatayı tek başına yemektense çikolata sosuna batırılan bir muz veya bir çilek tatlı isteğinizi azaltır. Ya da fındıklı, bademli drajelerden az miktarda tüketmek tatlı isteğini keser.

• KURTARICI MEYVE

Taze ve kuru meyveler tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir. Yanına eklenecek kalsiyum kaynakları tokluk hissini artırarak yardımcı olur.

• YENİ ODAKLAR

Tatlı yeme fikri akıllara düştüğünde ilk 10 dakikada yapılabilecek bir aktivite tatlıdan uzaklaştırabilir. O sırada evi toparlamak, yakın arkadaşları aramak, dergi okumak tatlı fikrini unutturabilir.

• BASİT KARBONHİDRAT YEMEME

Hamur işi, pastane ürünleri gibi basit karbonhidratlar tatlıya eğilimi artırır. Bunun yerine bulgur, kepekli ekmek, tam buğday ürünleri, kuru baklagiller proteinle tüketilirse tokluk hissi artar, tatlı isteği azalır.

• GÖZÜN DOYSUN

Görsel algının, tat duygusunu geliştirdiği bilinmektedir. Bu nedenle evde hazırlanabilecek sağlıklı ve güzel görünen tariflerle tatlı isteği bastırılabilir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.