Takip Et
  • 8 Mayıs 2020, Cuma

RAMAZANDA BESLENME ÖNERİLERİ

Dorest Güzellik ve Diyet Merkezi'nin Beslenme Uzmanı Rabia Yoran sağlığımıza dair bilgi verecek.

Ramazan ayında uzun süren açlık, azalan besin tüketimi ve özellikle yanlış besin tercihleri sonucunda metabolizma hızı düşerken bu dönem için en önemli gücümüz olan bağışıklığı da olumsuz etkilemiş oluruz. Bu durum hem kilo kontrolünü hem de hastalıklarla baş etmemizi zorlaştıracaktır.

Peki hem bağışıklığımızı hem de kilomuzu korumak için neler yapabileceğinize gelin beraber bakalım.

1. Sahur öğününü atlamayın.

2. Sahurda doğru örüntüyü sağlayın.

3. Kısa sürede aşırı tüketimden kaçının.

4. Yeterli sıvı alımına dikkat edin.

5. İftarda hafif başlayıp hafif devam etmeyi unutmayın.

6. İftar ile sahur arasında bir ara öğün ekleyin.

7. Günlük fiziksel aktivitelerinize devam edin.

8. Yemekleri iyice çiğneyerek tüketin.

9. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.

10. Sofralarda salata ve yoğurt gruplarına yer verin.

11. Yiyeceklerin pişirme yöntemlerine dikkat edin.

Bu sayede daha sağlıklı ve keyifli bir ramazan geçirmenizi kolaylaşacaktır.

Ramazan Ayı Örnek Menü

Sahur

1 haşlanmış yumurta

1-2 dilim beyaz peynir

Bol salata

4-5 zeytin

1 dilim tam tahıllı ekmek

2-3 kuru kayısı

1 su bardağı süt

İftar

1 hurma

1 kepçe çorba

(10-15 dakika bekle)

Kıymalı sebze yemeği

3-4 yemek kaşığı yoğurt

1-2 dilim tam tahıllı ekmek

Ara öğün

Taze meyve

Kuruyemiş

Sade maden suyu

 

Hayırlı Ramazanlar. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.