Takip Et

/>

SON DAKİKA

İlkay Karatepe_Astrolog
aydın_astroloji_danışmanlık [email protected]

Çocuklarınızı daha yakından tanımak ister misiniz?

18 Mart 2024, Pazartesi

     

Horoskopta Ay’ın yerleştiği Burç ve aldığı açılar ile ; çocuklarımızın en çok ne ile beslendiği, annesini nasıl algıladığı, duygusal yönelimleri, korkuları, alışkanlıkları, kendilerinde eksiklik hissettiği şeyleri, beslenme şeklini ve olası hastalık potansiyellerini okuruz. Hadi açıları katmadan saf anlamı ile biraz bunları inceleyelim. (Ücretsiz sitelerden doğum haritası çıkarılabilmekte)

AY BURCU KOÇ : ♈

Hızlı, hareketli, dürtüsel, yerinde duramayan, ben ben diyen, mücadeleci zaman zaman öfkeli, muhtemelen sağı solu yara bere içinde, kendisinde hasar bırakan yada hasar yaratan, sıkıştığında panik, hızlı hareket edip, hızlı düşünen, bıkmadan usanmadan tekrar tekrar ederek başarmaya çalışan, düşse yeniden kalkan, o topu kaleye atabilmek için tekrar tekrar atış yaparak yıpranmak pahasına çaba gösteren..çoğunlukla kafasına koyduğunu yapan-yaptıran..(sıkıyorsa istediğini alma cinsi) bir çocuğunuz var…ya bu çocuk taktı mı takıyor diyorsanız….seçenekler arasında Ay Koç’u arayabilirsiniz…

AY BURCU BOĞA :♉

Dokunsal, sevgi dolu, yeme içmeden hoşlanan, ama damak tadına göz zevkine hitap eden den hoşlanan (öyle sade suya tarhana çorbası kesmez) Muhtemelen “ay ne kadar hanım hanımcık yerinden kalkmıyor maşallah”tipte…”Çocuğum evladım gel bu gün seni başka parka götüreyim” dediğinde alışık olduğu ortamdan farklı bir yere gittiği için salıncağa binmeyip anasının dizinden ayrılmayan….Sevdiği konfor olarak gördüğü alandan dışarı çıkmanın ona huzursuzluk verdiği…Hafif tombul (hadi etine dolgun diyelim), elde ettiği gücü sevip bunu öyle kolay kolay bırakmak istemeyip hiç ummadığın şekilde savaşan (sınıf başkanıyım seni tahtaya yazarım….ama ben senin en yakın arkadaşınım). İlgi sevgi ve görünür olmak lider olmak dan hoşlanan, oldukça güzel, çokça sabırlı cana yakın ve bir o kadar inat, sakin ama doldu mu öfkeden gözü dönebilen, Brokoliyi sevmemesine rağmen siz o brokoliyi bir şef edası ile hazırlayıp önüne koyduğunuzda “of bu nefis” diye yutturabileceğiniz bir çocuğunuz var….

 

AY BURCU İKİZLER: ♊

Başınız şişiyor di mi? Hele belli bir yaştan sonra yaptıysanız bir Ay İkizler….sabrınıza sağlık diyelim…Oldukça canlı, aktif, iletişimsel, sürekli öğrenmek isteyen” bu ne?, Şu Ne? Sorusuna verdiğiniz cevap ile yetinmeyip….ama neden? Cümlesine ve akabinde bir çok cümleye cevap vermek zorunda kaldığınız…her girdiği ortamda….merhaba arkadaş olalım mı? Diyen…oldukça sosyal (babalar duymasın) kendi kendini dahi eğlendirebilen, öğrenmeye açık, çabuk öğrenen ama tekrar yapamazsa unutan..çokça duygu durumu anlık değişen (sabah yaz öğlen kış mevsimi gibi)…zeka oyunlarına eğilimli…ama 3 dakika sonra sıkılabilen…zihni oldukça hareketli ….uyku problemi yaşayıp bıraksan sabaha kadar konuşan , ailesine anneye bağlı, sanılanın aksine duygusal , hızlı acele aperatif yemekler yiyen ama aile yemeklerinden de hoşlanan bir çocuğunuz var

 

AY BURCU YENGEÇ :♋

Yerim senin o masumiyetini …. Diyecek cinsden , duygusal, hassas, kırılgan, huzurdan hoşlanan, kalabalığı başı götürmeyen (servis çok gürültülü anne…)Zaman zaman duygu durumu değişen bir karamsar bir iyimser olabilen….aileye bağlı…huzur arayan… çevresinde herkesin sorununu kendisinin miş gibi özümseyen…onlarla ağlayan ….onların sevinçlerini kendi sevinciymiş gibi gören… Empatik…ama gereksiz üstüne yük ve görev alan…tekar tekrar aynı şeyleri yapan…yüzeysel iletişimlere eğilimli….aile de pişen yemekleri seven ancak hızlı yemek tüketen … sevgiyi göremeze kabuğuna çekilen (özellikle okulda öğretmen sevgisi onun için çok önemli) bir çocuğunuz var diyelim….

 

AY BURÇU ASLAN :♌

Aman onu konu komşu yanında yada sınıf ortasında rencide etmeyin….hafızaya kodlar ve ömür boyu unutmaz..o güç ile beslenir…onun lider olmak, sınıf başkanı olmak ile ilgili bir derdi yoktur.. o doğuştan liderdir zaten…kimseye ispat etme ihtiyacı duymaz…oldukça cömerttir…elindeki çikolatayı parktaki bir çocuğa veren birini gördünüz mü işte o Aslan dır… Başkalarını beslemek…Mutludurlar..neşelidirler..eğlencelidirler.. onların ışıklarını söndürmeyin…sevgili öğretmenler sınıfınızda bir aslan var ise verin ona bir organizasyon görevi sonra köşeye çekilin izleyin…Eğlenceli bir yanı vardır ama risk almaktan da hoşlanmaz…alışık olduğu çevre ailesi evi güvenli alanıdır…onu sinirlendirmeyin… sabırlıdır ama öfkesi yıkıcıdır…Lezzetli şeylerden hoşlanır. Sevmediği bir yiyeceği görsel sunum ve lezzet dokunuşuyla yedirirsiniz muhtemele… Bir de bu arkadaş etçil dir….

 

AY BURCU BAŞAK: ♍

Yahu çocuğum taktın mı takıyorsun….annneciğim bellediğini belleme… aynı şeyleri tekrar tekrar istiyorsun…bak bu mamaya taktı başka mama almıyor….tek bir kıyafeti varmış gibi hep aynı şeyi giyiyor… o minik minik Legolar ile bıkmadan usanmadan saatler geçiriyor…verilen ödevi mükemmel yapmazsa oturup ağlıyor yada stresten bizi ağlatıyor….. tanıdık geldi mi…Mükemmeli arayan, tekrar tekrar aynı şeyleri yapmaktan vazgeçmeyen, ne yaparsanız yapsın mutlu olmayan, takıntılı, mükemmeliyetçi, biraz karamsar, kendini eksik ve yetersiz gören, titizlik davranışı ile sizi bile zıvanadan çıkartan, çok da kendini sevdirmekten hoşlanmayan, belki biraz aceleci, hata yapsada hasar alsada tekrar tekrar ayağa kalkıp mücadele eden, oyun parkında düşe kalka, deneye yanıla, tekrar ede ede hedefine ulaşan bu çocuk….

AY BURCU TERAZİ :♎

Annesinin takılarını takıp takıştıran…topuklu ayakkabıları ve kıyafetlerini giyip ayna karşıısnda makyaj yapan…takıları boynuna koluna asan…fotoğrafta sanki artiz edası ile poz veren…muhtemelen küçük yaşlarda güneş gözlüğü ile tarz saç kesimi ve şık giyimi ile zengin bir playboll edası ile boy gösteren bir çocuğunuz varsa muhtemelen Bu terazidir. Kibar, diplomatik,uyumlu, sanatsal, arkadaş canlısı , doğuştan zarif ve kibar ve utangaç yapısı yanında özellikle öfkelendikleri zaman karanlık krizli yönlerini hiç çekinmeden sergiler ve hatta kendilerini yıpratma pahasına da olsa isteklerinde ısrar edebilirler….Beslenme konusunda sorunları olabilir…sevmediği şeyi yememek için sizinle savaşabilir…yavaş yemek yeme, yemek seçme,karar verememe, damak tadına uygun şeyleri yeme sevmediklerini eleme olasıdır.

 

AY BURCU AKREP:♏

Muhtemelen her kes çocuğunuzun gözlerinin ne kadar güzel, bakışlarının ne kadar derin olduğundan falan bahsediyor dur. . doğrudur. İnanılmaz sivri bir dili vardır…konu komşu yanında sizi zora sokabilecek şeyleri eğer onu kızdırırsanız kolayca söyleyebilir (misal yaşınızı) ama eğer onunla iyi geçinirseniz , istediği deney setini falan alırsanız ser verir sır vermez…akrepler sanılanın aksine duygusal bir burçtur….girişken aktif olmalarının yanında kafaya taktıkları bir şeyi aldırmak ada kafaya taktığı bir şeyin kaynağına kadar inmesi olasıdır (tek kitapla yetinmez, serisini yalar yutar). Korkuları vardır, özellikle aile anne korkusu…iyi analiz etmek lazım…evde eğer onu bulamazsanız kuytu karanlık yerlere bakın, muhtemelen bir dolap içinde, bir masa altında onu bulursunuz. Oldukça sosyaldir ancak yeri geldiğinde arkadaşlarını yada dahil olduğu gurupları elemeyi iyi bilir. Tehlikeleri sezer bu arkadaş…

AY BURCU YAY: ♐

Valla çok şirin, hareketli, cıvıl cıvıl, şen şakrak, gezmekten hoşlanan, öğrenme süreci kolay, eğlenmeyi seven bir çocuğunuz var diyip konuyu kapatalım……yada kapatmayalım..ben zaten bunu biliyorum diyip kendisini geliştirmeye de kapatabilir….Ben biliyorum zaten falan diyorsa bilin ki kibir devreye girmiştir. Onu bir noktaya yönlendirmek kanalize etmek oldukça zor olabilir… Sen jimnastik istersin…o ben zaten biliyorum diye konuyu kapatabilir…bu da gelişimini engeller….kısıtlanmak, özgürlüğünün elinden alınması, oda cezası falan filan…onu deli eder…o minnak çocuk gider gergin bir çocuk gelir….gözlerini öyle pörtletir ki gece görsen korkarsın…Çoğu zaman neşeli cıvıl cıvıldır..ama neşesi gibi öfkesi de bazen kontrol altına alınamayacak ölçüde abartlı olabilir…anlayacağınız bir dengesiz tarafı da vardır…ona bir sorumluluk verin sonra gidin izleyin….en neşeli hali ile her sorumluluğun altından kalkabilecek enerji ile doludur…sadece gergin iken kaçın …..

 

AY BURCU OĞLAK: ♑

“Çocuk sanki doğuştan müdür”….”hanım hanımcık”…”tam bir beyefendi”…”insan konuşmaya bu yaşta çekiniyor”… “çocuğa Günaydın dedim”….”benim günüm sizi ne ilgilendiriyor” diye cevap aldım…insan bu çocukla çocukça konuşamıyor….içine cin falan mı kaçmış….büyümüş de küçülmüş….maşallah ne kadar akıllı düzenli her şeyi zamanında yapan…falan falan…

Bazı çocuklar vardır ya çocuk gibi görünmez, konuşmaz hareket etmez…duygularını belli ederken bile zorlanır…ağlamak ile ağlamamak arasındaki çizgide gelir gider….doğuştan disiplinlidir…takıntı yapacak şekilde günlük hayatını planlar…sıkıyorsa haftasonu müsamereye götürmeyin….bazen hayatı kendine zehir eder… çocuğum biraz gül eğlen ya….bu yaşta ne sorumluluk…takdir beğeni örnek gösterilmek onu çok mutlu eder…mesafeli olsa dahi aslında sevgiye ilgiye duygusal tatmine çok ihtiyaç duyar….eğlenceli bir yanları da yok değildir…sarkastik söylemleri ince esprileri ile ortamın cool ama aranan adamı olabilir….

 

AY BURCU KOVA:♒

Küçük yaştan itibaren siz bana karışamazsınız…küstüm .ben anneanneme gidiyorum diye size isyan bayraşını açmışsa….yaz günü kazak….kış günü şort giymek gibi absürt sıradışı davranışları varsa, oldukça çok arkadaşı olmasına rağmen arkadaşları arasında mesafeli duruyorsa, her kesi çok sıradan görüyorsa, bilgisayar ile dahice yazılımlar geliştirip “vay be bu yaşta bu zeka” dedirtiyorsa….bilimsel konulara eğilimli olup televizyonda sürekli belgesel izleyip “ben büyüyünce astronot olacağım amca” diyor ise özgürlüğü ve bağımsızlığı kısıtlandığı zaman krizli durumlara girebiliyor ise herkes sahada top koşturup futbol oynarken antrenörün yanına gidip ona teknik detay vermeye çalışıp koşacağına akıl veriyorsa ....yani sülale “bu çocuk değişik” diyor ise bilin ki Ay Kova dır…

 

AY BALIK BURCUNDA : ♓

Valla bu çocuklara ne yazacağımı bende bilmiyorum… zaten onlarda kendilerini duygusal anlamda ne besler bilmiyor…aileler de zaten bir bilinmezde… bu çocuk ne ister…bu çocuğu nasıl doyuralım…nasıl duygularımızı gösterelim… bu çocuğun hafızasına ne kazındı…kim bu çocuk…kimden benim sülaleye benzemiyor muhtemelen baba tarafı  falan yani anlaşılmayan bir çocuğunuz var….

Hadi biraz bu bilinmez çocuğunuzu anlatayım…Bu çocuklar her şeyden önce normal insanın algıladığı şeyden fazlasını algılar…sanıldığının aksine alık falan değildir…oldukça zeki oldukça derin bir hafızaya anlama yetisine sahiptir. Oldukça duygusal, sezgisel bir çocuğunuz var farkındamısınız?…onun rüyalarını iyi gözleyin derim…bir kuş kafesten uçsa ağlar, bir karınca ezilse ağlar, bir çiçek koparılsa taaaa onu arı popülasyonu ile dünyanın sonu arasındaki bağlantıya kadar götürür. Elinizde kopmuş çiçek ile kalırsınız…kolektifin hayrı için o çiçeği toprağa sokmaya çalışırsınız muhtemelen….onun aklının erdiğine sizin aklınız ermez….sizin aklınızın erdiği şey ise ona karmaşık gelebilir. Çok basit bir işi yapamayabilir ama çok zor bir projede yada yarışmada derece alabilir. Zaman zaman aşırılıkları vardır ve bir şeye fanatikçe duygusal bağ geliştirebilir…Bir oyuncak ayı dahi olsa bütün çocukluğunu onunla yatarak geçirebilir… Çok hassastır bu yüzden çabuk alınıp kırılabilir. Tüm canlılara Merhametli ve şefkatlidir .küçük yaştan itibaren kedi, köpek, kuş balık….olmadı kaplumbağa falan alalım diye bol bol göz yaşı dökebilir….o sevimli şeyler Balıklara aslında şifa gelicektir.