Aydın pazarında esnaf da vatandaş da dertli: "Alım gücü yok"

Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı'nda hem üreticiler hem de vatandaşlar ekonomik şartlardan yakındı. Pazarcı esnafı ürün fiyatlarının geçen haftaya göre büyük ölçüde değişmediğini belirtirken, satışların alım gücünün düşmesi nedeniyle beklenen seviyeye ulaşmadığını ifade etti.

Meyve tezgâhında satış yapan esnaf, kiraz, kayısı, erik, nektarin ve muz gibi yaz meyvelerini uygun fiyatlarla satışa sunduklarını belirtti. Bu yıl fiyatların vatandaş açısından daha makul olduğunu söyleyen esnaf, geçen haftaya göre büyük bir değişiklik yaşanmadığını ifade etti.

Ürünlerin yetiştirilmesinin kolay olmadığını vurgulayan esnaf, üreticinin emeğinin de dikkate alınması gerektiğini belirterek, çiftçinin geçimini sağlamak için mücadele ettiğini söyledi.

ÜRETİCİ SATIYOR, VATANDAŞ ZORLANIYOR

Pazarda kendi ürettiği ürünleri satan Fadim Avşar ise alışveriş hareketliliğinin azaldığını dile getirdi. Toz biber, yumurta, ekşi, yaprak ve zeytin gibi ürünler sattığını belirten Avşar, fiyatların düşük olmasına rağmen vatandaşın alım gücünün yetersiz kaldığını ifade etti.
Avşar, "İnsanlar geziyor ama alışveriş yapmakta zorlanıyor" diyerek pazardaki durgunluğa dikkat çekti.

ESNAF GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Sebze tezgâhında satış yapan esnaf ise domates, pembe domates ve acı biber gibi ürünlerin uygun fiyatlarla satıldığını söyledi. Domatesin kilogramını 20 liradan satışa sunduğunu belirten esnaf, satışların düşük olduğunu ve günü kurtarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Çiftçilerin artan maliyetler nedeniyle zorlandığını ifade eden esnaf, Aydın pazarlarının genel olarak uygun fiyatlı olduğunu ancak üreticinin de büyük fedakârlık yaptığını söyledi.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ ALIM GÜCÜ

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise fiyatların bütçelerini zorladığını belirtti. Domates ve soğan aldığını söyleyen vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Bir vatandaş, fiyatların geçen haftaya göre değişmediğini ancak genel olarak pahalı olduğunu söylerken, emekli maaşlarının geçim için yeterli olmadığını dile getirdi.

Efeler Perşembe Pazarı'nda üretici uygun fiyatlarla satış yapmaya çalışırken, vatandaş ise sınırlı bütçesiyle alışverişini tamamlamaya çalışıyor. (ZEHRA BÜŞRA TULUMBACI)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.