Takip Et
  • 28 Ağustos 2015, Cuma

Lider ön görüsü olan insandır

Bir parti lideri düşünün ki seçimin yapıldığı gün akşamı, millet bize muhalefet görevi verdi, Hükümeti AKP-HDP kursun veya AKP-CHP-HDP kursun, millet ana muhalefet görevi verdi desin. Tabii millettin kendisine ana muhalefet partisi görevi verdiğini, hangi kritere göre, hangi rakamları veya harfleri toplayıp, çıkarıp, bölüp, çarparak bu sonucu bulduğunu açıklamadan, eğer kuramazlarsa, ne zaman erken seçim olacaksa o zaman olur deyip meydan okusun. CHP ile hayır, AKP ile hayır, erken seçime hayır, seçim hükümetine hayır, MHP destekli azınlık hükümetine hayır, erken seçim hükümetine hayır deyip, sadece AK Parti’yi HDP ile aynı fotoğraf karesinde göstermek için HDP’nin hükümette yer almasının önünü açsın, sonra da Cumhurbaşkanı’nın koalisyonu engellediğini, Cumhurbaşkanı’nın MHP’nin koalisyonda yer almasını istemediğini söylesin.

Bir zamanlar bizim üst kat komşumuz vardı. Sık sık kavga ederler, kapılar çarpılırdı. Bir akşam yine kapılar çarpılıyor gürültüler kopuyordu. Evin hanımı öyle acı acı bağırıyordu ki eyvah dedim komşu bu sefer hanımın bir taraflarını kırdı deyip, kavgayı ayırmak için eşimle birlikte çıktık, baktım ki komşunun yüzleri tırmalanmış, üstü başı yırtılmış. Dayağı yiyen erkek ama bir yerleri kırılmış gibi bağıran bayan. Onun gibi hem HDP’nin koalisyona ortak olmasının önünü açıp hem de HDP hükümete giriyor diye feryat etmesi neyin nesi. Anayasaya göre başka ne yapılabilir ki. Sayın genel başkan ya çok saf ya da milleti çok saf sanıyor ya da danışmanları kendisini işletiyor.

Eğer MHP Genel Başkanı Sayın BAHÇELİ her şeye hayır yerine tabanlarının dünya görüşleri aynı olan ve her iki parti tabanının istediği AK Parti-MHP ortaklık görüşmelerine başlamış olsalardı, üç tane terör örgütünün aynı anda Türkiye’ye karşı başlattıkları saldırının arkasından, Türkiye’nin şiddetli biçimde tepki gösterip, hem DAİŞ hedeflerini vurup hem PKK kamplarını ve Kandili darmadağın etmesini milletimiz MHP’nin adım atmasına bağlayıp, MHP’nin adım attığı belli oldu diyecek, MHP birkaç puan birden fırlayacaktı.

Hükümetin bu kadar sert tepki vereceği tahmin edilmemiş olacak ki, şimdi feryat ediyorlar. 21 Ağustos Cuma gününki yazımızda, geçmişte CHP HDP’yi meclise taşıdı, şimdi MHP hükümeti mi taşıyacak, hep birlikte göreceğiz demiştim. Evet, şimdi hep birlikte her şeyi görüyoruz.

Lider, ön görüsü olan insandır. Ön görüsü olmayan insandan genel başkan olur ama LİDER olamaz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.